Vihar előtti csend a tőzsdéken

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

  • Emelkedtek az amerikai részvényindexek kedden, a banki gyorsjelentésekkel magasabb fordulatszámra kapcsolat a tengerentúli vállalati gyorsjelentési szezon, tegnap tette közzé beszámolóit a JP Morgan és a Wells Fargo is. A piaci kommentárok szerint a hangulatot javíthatta, hogy egyre több politikus beszélt a gazdaság újraindításának ügyéről, Donald Trump amerikai elnök mellett. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden azt mondta, hogy rendkívül fontos a gazdaság újraindításának időpontja és módja. Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az amerikai elnök a gazdaság újranyitásával kapcsolatban hamarosan bejelentéseket tesz majd. A tengerentúli tőzsdék emelkedése a nap végéig kitartott, a Dow végül 559 pontos plusz mellett 2,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 3,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 4 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék a szerdai kereskedés második felében, a Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékot esett. A szingapúri részvényindex 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a dél-koreai tőzsdén szerdán nem volt kereskedés.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 2 pontos iránykeresést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán az MNB közzéteszi a márciusi statisztikai mérlegét, a KSH a februári ipari termelés részletes adatait publikálja, délután pedig a jegybank repotenderére figyelnek a befektetők. Az Egyesült Államokból a márciusi kiskereskedelmi eladási statisztikák mellett a márciusi ipari termelési adat érkezik, emellett a Fed Bézs Könyvét is közzéteszik majd.
  • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a WTI jegyzése 1,3 százalékos esést követően 20,4 dollárig süllyedt, az arany árfolyama 0,1 százalékos esés után 1725,4 dollárnál jár.
  • A forint az irányt keresi az euróval szemben ma reggel, egy euróért 351,72 forintot kell fizetni, míg egy dollár 320,46 forintba kerül.

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését a Goldman Sachs, a Bank of America és a Citigroup is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images