Vettel nem hiszi, hogy a Ferrari direkt htrltatn t

Vettel nem hiszi, hogy a Ferrari direkt htrltatn t

Spread the love

Felems idmrn van tl a Ferrari a Brit Nagydjon, hiszen mg Charles Leclerc nem vrt j eredmnyt rt el, addig Sebastian Vettel tovbbra is csak szenvedett. A monaci pilta szerint nem lesznek annyira gyengk a futamon, mint korbban gondoltk, a ngyszeres vilgbajnok azonban ennyire mr nem optimista, azt viszont nem gondolja, hogy a csapat direkt ki akarna tolni vele.

Charles Leclerc silverstone-i idmrn szerzett negyedik helye egyrtelmen nem az az eredmny, amelyre a bevallottan nagy lemaradsban lev Ferrarinl szmtottak a Brit Nagydj eltt, a monaci pilta gy nem meglep mdon igazn elgedett volt a msodik rajtsorba kerlssel. Mindennek tetejbe egyike azon ngy versenyznek, aki a kzepes keverken jutott tovbb a Q3-ba, ami kedvezhet neki a vasrnapi versenyen.

Hihetelenl boldog vagyok a mai nap miatt, egyltaln nem szmtottam r, hogy megszerezhetem a negyedik helyet, arra pedig klnsen nem, hogy a kzepes keverk gumikon rajtolhatok – nyilatkozta Leclerc a Sky Sportsnak, majd elrulta, k maguk sem szmtottak r, hogy a Q2-ben a kzepes keverkkel is meglesz a tovbbjuts.. – Persze megprbltunk ezeken tovbbjutni a Q3-ba, de nem voltunk valami magabiztosak azt illeten, hogy sikerl is. Nagyon rlk neki, hogy vgl sikerlt, ez j a versenyre nzve.”

Leclerc lgy gumin is bejutott a Q3-ba – Galria!Forrs: Getty Images/Bryn Lennon Getty Images/Bryn Lennon Getty Images

Leclerc mr a pnteki edzsek utn hangslyozta, hogy az egykrs tempjuk jobb lehet a vrtnl, a versenyen azonban kszkdhetnek. Mindennek oka a kis leszorterre hangolt bellts, amivel a futamon vlheten kevsb fognak tudni vigyzni az abroncsokra, a kzepes gumikon val tovbbjuts azonban javthat a helyzeten. „Szenvedtnk a hossz etapokon, de a versenytempnk szerintem nem rossz, egyszeren csak nagyon gyorsan elkoptatjuk a gumikat a tbbiekhez kpest, gyhogy a kzepeseken val rajt nagy segtsget fog jelenteni – mondta a monaci, majd kitrt arra, hogy a szllel neki sem volt knny dolga. – Ez a plya szl nlkl is nagy kihvst jelent, mert a Maggotts-Becketts kombinci rletesen gyors. Elgg lland volt a szlirny a mai nap sorn, tegnaphoz kpest azonban nagyot vltozott, ami teljesen megvltoztatja az aut egyenslyt, ehhez pedig gyorsan hozz kellett szokni.”

Sebastian Vettel napja mr nem alakult ilyen jl, azok utn, hogy a pnteki els szabadedzst az intercooler hibja miatt kihagyta, majd a msodikon is problmkba tkztt a fkpedllal, a ngyszeres vilgbajnok a harmadik szabadedzsen is hasonl gondokkal szembeslt. radsul nem tudott tovbbjutni a Q3-ba a kzepes gumin, gy nem elg, hogy csak a tizedik pozcibl rajtol, mg gumielnye sem lesz.

Vettel tovbbra is kszkdtt – Galria!Forrs: AFP/Ben Stansall

„Valsznleg igen – felelte a Sky Sportson arra a krdsre, hogy a sok problma visszavetette-e az nbizalmt. – Kszkdtem azzal, hogy megtalljam a ritmust. Az aut nem volt olyan rossz, de ma nem passzolt hozzm s szenvedtem. Tegnap nagyon kevs krt tudtam megtenni, de akrhogy is, holnap mindent meg fogok prblni, s megltjuk, hogy ez mire lesz elg. A lgy gumikon rajtolni nem idelis, de ez van, meg kell prblnunk a legtbbet kihozni belle.”

A szmos htvgi technikai gondja miatt a Channel 4-on felvetettk neki, hogy mivel az v vgn gyis elhagyja a csapatot, esetleg a Ferrari mr kevesebb figyelmet fordt arra, hogy az autja is megfelelen fel legyen ksztve.

Vettel azonban egyrtelmv tette, hogy nem gondolja, hogy ilyesmi llna a httrben.

„Nem szeretnk senkit sem azzal vdolni, hogy rosszak lennnek a szndkai. A mai napom nem volt idelis. Sokat kszkdtem a ritmus megtallsval, de viszonylag magabiztos vagyok azt illeten, hogy a holnapi nap jobb lesz. Hogy mennyivel, azt nem tudom, nem grhetek semmit, de sokkal rosszabb mr nem lehet – mondta, majd arra is vlaszolt, hogy mi siklott flre az idmrn. – Az szinte vlaszom az, hogy nem tudom. Egy kicsit kszkdtem azzal, hogy felvegyem a ritmust, ami itt fontos. Tegnap nem tettnk meg sok minsgi krt, ma dleltt ismt volt egy kis gondunk. Nem volt idelis, de az aut rendben volt, csak kszkdtem azzal, hogy mindent sszerakjak.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *