Veszlybe kerlt a Sopron Basket Euroliga-szereplse

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Trk Zoltn gyvezet szerint a Sopron Basket ni kosrlabdaklub nem tudja ott folytatni, ahol az elmlt vekben tartott s a jelenlegi helyzetben az Euroliga-szerepls is veszlybe kerlhet.

A vilg sportja jelenleg tetszhalott llapotban van, s senki sem tudja megmondani, hogy ebbl az llapotbl a felbreds milyen lesz– mondta az M4 Sportnak Trk.

Szerinte meg kell vrni, hogy az jrakezdskor milyen kpet fog mutatni a nemzetkzi s a hazai kosrlabdalet, illetve a magyar gazdasg. Emlkeztetett r, hogy mg a koronavrus-jrvny okozta vlsg eltt “olyan gazdasgi termszet negatv esemny” kvetkezett be, amelynek hatsra a klub “vatos becsls” alapjn 60-80 milli forintot vesztett rbevtel tekintetben. Krdsre vlaszolva konkrtabban fogalmazott, az idei s a jv vre vonatkozan az nkormnyzattl szrmaz ltestmnyzemeltetsi tmogatsok drasztikus cskkentst emltette.

Veszlybe kerlhet a Sopron Basket nemzetkzi kupaindulsaForrs: FIBA – TTH ZSOMBOR

Ez egy olyan kiess a mi szintnkn, aminek a ptlst jelen pillanatban mg nem ltjuk, hogyan fogjuk megoldani– tette hozz.
Jelezte, nem kizrlag szponzori pnzekbl s tmogatsokbl lnek, tbb vllalkozsi formt tartanak fenn, az ezekben keletkez krok felmrse pedig mg nem idszer.

“Mrciusban s prilisban risi vesztesgeket szenvedtnk el” – hangslyozta ugyanakkor. “Hogy pontosan hogy fog kinzni ez a Sopron sszel, tlen, jv tavasszal, azt most szinte lehetetlen megmondani. Egy valami teljes bizonyossggal llthat: nem tudjuk ott folytatni, ahol az elmlt vekben, az elmlt hrom-ngy vben tartottunk.”

Arra a felvetsre, hogy veszlybe kerlhet-e a kosrlabdacsapat Euroliga-szerepls – az elz kirsban negyedik volt a grda -, gy reaglt: “ha ma kellene erre vlaszolni, akkor a vlaszom az lenne, hogy igen”.
“De sok id van s nem szeretnk vszharangokat kongatni. Nagyon sok esetben lltuk mi a sarat az elmlt vtizedekben s jttnk ki lehetetlen helyzetekbl, de a mai llapot az ez” – szgezte le.


Elmondta mg, hogy a tmogats cskkentse a vlsg eltt trtnt meg, s attl fggetlenl is olyan erprba el lltotta volna a klubot, amelynek a megoldsra “nem biztos, hogy egyedl, nllan a klub jelen pillanatban kpes”.

“gy meg aztn vgkpp” – folytatta.
Jelenleg ezrt nem az a krds, tudnak-e j jtkosokkal trgyalni, hanem az, hogy a korbban szerzdtetett keretet miknt reduklhatjk.
A szerzdtetett jtkosllomny megtartsra sincsenek meg a garanciink. Olyan deficites vbe pedig, amelybl nem tudunk visszajnni, nem fogok belemenni. Szernyebben kell a folytatsrl gondolkodni. Fel kell mrni a terepet, meg kell vizsglni a krenyht lehetsgeket, s abbl kell fzni, amink van– mondta.

Hatr Bernadett s Dubei Debra sszjtkra a kvetkez szezonban is szksg lesz SopronbanForrs: MKOSZ

Trk Zoltn beszlt a hat v utn Lyonban tvozAleksandra Crvendakicrl, jelezte, hogy ennek nincs kze a vlsghoz. Hozztette, a csapat tengelybl esik ki egy alapember, akinek a ptlsa kvlrl nem, de bellrl megoldhat.

“Olyan sok fiatal bontogatja a szrnyait nlunk, hogy kzlk van olyan, aki megrett erre. Ki is mondom, Hatr Bernadettre gondolok. Mg ha nem is egy poszton jtszanak, nem is egyforma a csapaton bell betlttt szerepk, de Hatr Betti jelen pillanatban megrkezett arra a szintre, amelyen ngy, esetleg t vvel ezeltt Aleksandra Crvendakic jrt” – mondta az gyvezet, aki szerint az lehet szmra az elrelps, ha olyan alapemberr vlik, aki Crvendakic helyre lphet. E tekintetben mindegy, hogy a nyron a WNBA-ben jtszik-e, vagy csak edztborozson vesz rszt.

“Aki ltta t tavasszal, egyetrt velem, nem kell ehhez mr amerikai tra, hogy az ltalam elmondott szerepkrben kiprbljuk. az, aki a magyar jtkosok kzl a legkzelebb ll ehhez a szinthez” – hangslyozta.