Valter Attila 16. lett a digitlis svjci kerkpros viadal els versenyn

Valter Attila legszvesebben a Giro d’Italin indulna

Spread the love

Valter Attila legszvesebben a Giro d’Italia orszgti kerkpros krversenyen indulna, noha megltsa szerint a Vuelta a Espann jobb eredmnyt rhetne el.

“Ha rajtam mlna, mindenkppen a Girn indulnk, mert az kzelebb ll a szvemhez, de lehet, hogy a Vuelta jobb volna, mert az ksbb van, s knnyebb lenne j eredmnyt elrni” – nyilatkozta a CCC csapat sportolja kedden az M1 aktulis csatornn. A koronavrus-jrvny miatt mdostott nemzetkzi versenynaptr szerint az olasz krversenyt oktber 3-25. kztt rendezik, a spanyolra pedig oktber 20-tl november 8-ig kerl sor. Valter hozztette, mr nagyon szeretn tudni csapata dntst, de egy-kt ht mg biztosan kell, hogy kihirdessk, melyik kerkpros melyik viadalon llhat rajthoz.
Valter szmra a Vuelta a Burgos, majd a lengyel krverseny – elbbi a Europe Tour-, utbbi a World Tour-sorozatba tartozik – jelentette a visszatrst a vilgjrvny miatti knyszersznet utn.
Mint mondta, a hossz kihagys utn nagy remnyekkel vgott neki ezeknek a viadaloknak, m vegyes rzsekkel zrta ket. “Nem ment annyira jl, mint vrtam. Lehet, hogy tllelkesedtem, tl sokat edzettem s kszltem. A frissessg hinyzott az els versenyeken. Szerencsre naprl napra megjtt az erm, s a versenytempt is kezdtem egyre jobban rezni” – magyarzta.

Valter kifejtette, a csapat rszrl nem voltak risi elvrsok, viszont szeretett volna mindkt versenyen jl teljesteni. Spanyolorszgban egy buks is htrltatta rgtn az els szakaszon, ami utn napokig nem rezte igazn jl magt. A Lengyelorszgban elrt sszetett 27. helyrl elgedetten nyilatkozott, br megjegyezte, hogy az eredmnye lehetett volna jobb is. Szerdn a Gran Piemontn, szombaton az t legnagyobb egynapos kz tartoz lombardiai krversenyen ll rajthoz. Mivel jelenleg – a kzelmltbeli kt viadal s a sok utazs miatt – nagyon fradtnak rzi magt, annak is rlne, ha szerdn a meznnyel egytt rkezne a clba.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *