Valter Attila 16. lett a digitlis svjci kerkpros viadal els versenyn

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Az ausztrl Rohan Dennis gyztt, Valter Attila a 16. legjobb idt tekerte a Digital Swiss 5 elnevezs virtulis kerkpros viadal szerdai versenyn.

A vilgelit 11 istlljt tmrt Velon-csoport szervezsben szerdtl t kln virtulis versenyt rendeznek, hrom-hrom brings ll a digitlis rajthoz minden csapatbl, az indulkat naprl napra vlthatjk az istllk.

Valter Attila 16. lett a digitlis svjci kerkpros viadal els versenynForrs: Tour de Hongrie

A szerdai nyitnyon a CCC-ben azonnal szerephez jutott 21 ves magyar kerkpros, aki a 26,6 kilomteres tvot 58:17.5 perc alatt teljestette, ez a 16. legjobb teljestmny volt az 57 rsztvev kzl. A kpzeletbeli dobog fels fokt a ktszeres idfutam-vilgbajnok Dennis (Ineos) hdtotta el a garzsban versenyezve, az r Nicolas Roche (Sunweb) s ausztrl honfitrsa, James Whelan (EF) eltt.

A mrciusi – a vilgjrvny miatt lervidtett – Prizs-Nizza volt a legutbbi elitkategris orszgti viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztottk a tbbi kztt a Giro d’Italit, a Tour de France-t, valamint az t legnagyobb egynapos verseny, a Monumentumok kz tartoz ngy tavaszi viadalt. A svjci krversenyt – amelyre jnius 6. s 14. kztt kerlt volna sor – idn nem rendezik meg, erre a msodik vilghbor ta nem volt plda.