Vadcznak nincs elnye abbl, hogy az aranycips edz a bartja

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Vadcz Krisztin a Budapest Honvd FC honlapjnak adott interjt. A korbbi magyar vlogatott focista janurban igazolt Uruguayba a Penarol csapathoz, azonban a koronavrus-jrvny miatt mg csak t mrkzsen lpett plyra. A 34 ves focista beszlt a dl-amerikai futball-lzrl, az egyni edzsekrl, s a csapat vezetedzjhez, a ktszeres aranycips Diego Forlnhoz fzd bartsgrl is.

Vadcz Krisztin idn janurban szerzdtt a Penarol csapathoz, miutn korbbi csapattrst, a ktszeres aranycips Diego Forlnt neveztk ki vezetedznek. A korbbi magyar vlogatott jtkos azonban nincs kivtelezett helyzetben, csak mert egytt jtszott Forlnnal.

Ha csak ezen mlva, akkor biztosan nem lennk tagja a kezdcsapatnak, st a keretbe is alig frnk be. Huszonnyolc fs az els csapat kerete, ebbl legalbb 15-16 jtkos jobb bartsgban van Diegval, mint n, ez nem errl szl, itt minden edzsen s meccsen bizonytani kell. Szoktk mondani, hogy Kelet-Eurpbl rkeztem, n azonban mindig hangslyozom, hogy Kzp-Eurpa, s ahogyan korbban is emltettem, nemcsak magamat, Magyarorszgot is kpviselem, amolyan utaz nagykvetknt” – mondta a honvedfc.hu-nak Vadcz, aki az indiai Mumbai City s a hongkongi Kitchee jtkosaknt is Forln csapattrsa volt.

Vadcz Krisztin remekl rzi magt j csapatbanForrs: Club Atltico Penarol/Facebook

A Penarol legutbb mrcius 11-n, a Libertadores-kupban lpett plyra, ahol 1-0-ra legyzte a bolviai Wilstermann csapatt. Ezt kveten az uruguayi bajnoksgot s a dl-amerikai sorozatot is felfggesztettk, a jtkosok azta otthon, egyni edzsterv mellett kszlnek.

„Br viszonylag kietlen terleten jrok futni, de amikor elmegyek otthonrl, rendszeresen felismernek, kzs fott krnek. Mg nem is voltam a Penarol jtkosa, amikor mr a repltren vrtak, fotzkodtak velem. A klub sajtosztlya mondta pldul az egyik alkalommal, hogy a legutbbi vide nem volt annyira npszer, csak tvenezer emberhez rt el. Ami a krlmnyeket illeti, van olyan plya, ami kifejezetten grngys, ahol az tmteres, lapos passz is a trs torkhoz pattanhat, ebben van tapasztalatom, a rgi Bozsik Stadionban sem volt mindig tkletes a talaj, ezt a feladatot is meg kell oldani” – mondta a 42-szeres vlogatott Vadcz Krisztin.

A teljes beszlgets a linkre kattintva olvashat.