Vádat emeltek a pizsamában egyedül kóborló kétéves kisfiú édesapja ellen

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Vádat emelt a X., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség azzal az édesapával szemben, akinek cípő nélkül, pizsamában kóborolt egyedül a gyereke Grassalkovich úton február közepén.

A vádirat szerint a 43 éves férfi a XXIII. kerületi otthonában tartózkodott a felügyelete alatt álló három kiskorú gyermekkel. A férfi ittas állapotban került, és a lakáshoz tartozó társasházi udvaron dohányzott.

Mivel nem figyelt eléggé, így a kétéves gyermeke pelenkában kiment a lakásból és a közös udvarról is. A fiúcska átkelt egy szerviz úton és a villamossíneken, majd a Grassalkovich út melletti padkán sétált, amikor észrevette egy autós és a segítségére sietett.

A férfi a felelőtlen magatartásával súlyosan megszegte a szülői felügyeleti jogából adódó kötelességét, veszélyeztetve ezzel a kiskorú gyermekét. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a bűncselekményét beismerő, s megbánó apára kiskorú veszélyeztetése miatt.

A járványhelyzetre tekintettel azt indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben határozzon az ügyben.

Kiemelt kép: Getty Images