Rendkívüli közgyűlést hirdetett az Ott-One

Új ingatlancég a magyar tőzsdén – Hamarosan SZIT lehet

Spread the love

A Budapesti Értéktőzsde hétfőn tartotta meg a SunDell Estate részvényeinek tőzsdei bevezetését szimbolizáló kereskedésindító csengetést, amelynek keretében 1 millió darab, egyenként 100 forint névértékű SunDell törzsrészvény (Ticker: SUND) került bevezetésre az immár 16 kibocsátót számláló Standard kategóriába.

A rendezvényt a koronavírus járványból adódóan, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan digitális formában, a BÉT Facebook felületén kísérhették figyelemmel az érdeklődők. Az ünnepségen Vikor Áron és Piukovics András, illetve Piukovics István a SunDell vezetői és az egyik meghatározó tulajdonos képviselője mellett Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese, illetve a tőzsdei bevezetés előkészítését segítő EY Magyarország és a Concorde MB Partners képviselői, Várszegi Sarolta és Michaletzky Márton vettek részt.

A SunDell Estate tevékenysége a saját tulajdonú ingatlanok adásvételétől, bérbeadásától és üzemeltetésétől kezdve, az épületépítési projektek szervezésén, az ingatlankezelésen és építményüzemeltetésen át a vagyonkezelésig terjed. A társaság dinamikus növekedési történettel rendelkezik: a 2018-as alapítást követően a 2019-es évben már 7,67 milliárd forintos árbevételt, illetve 1,99 milliárd forintos adózott eredményt értek el.

2019 januárja óta szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként tartják számon a vállalatot, így az idei év elsődleges célja e folyamat lezárása, azaz a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulás a SunDell Estate számára.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *