Üdvözölte Orbán Viktor bejelentését, de üzent is valamit Karácsony Gergely

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

A főpolgármester hasonlót kért a kormánytól, mint amit a miniszterelnök a polgármesterektől, nevezetesen hogy továbbra se vegyék félvállról a védekezést. Kérte, hogy külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol – április végéig – többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben.

Facebook-oldalán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök délután a Budapest újranyitásáról szóló mai döntést, miután  járványügyi szakértőkkel is alapos megbeszéléseket folytatott. Szerinte a csatát megnyertük, így a fővárosban is megszűnik a kijárási korlátozás, és mindenben két héttel fogják követni a lazítások a vidékieket.

A miniszterelnök szavai és a két héttel korábban a (Pest megyén kívüli) vidékre már meghozott rendelkezések alapján bemutattuk alábbi cikkünkben, mi vár május 18-ától, június 1-jétől és június 15-étől, hétfőtől a fővárosra. Nem teljesen biztos, hogy így lesz, feltehetően csak akkor, ha nem romlik a járványhelyzet:

Címlapkép: Karácsony Gergely / Facebook