Tth Bertalan tisztogatsba kezdett az MSZP-ben

Tth Bertalan tisztogatsba kezdett az MSZP-ben

Spread the love

Az MSZP elnksge bizalomvesztsre hivatkozva felfggesztette Dobk Istvn csepeli elnksgi tag, illetve Fekete Zoltn Pest megyei elnk prttagsgt, egyttal kezdemnyeztk a kizrsukat is – derl ki a Magyar Nemzet birtokba jutott dokumentumbl.

Az irat szerint az elnksg dnttt a marcali helyi szervezet feloszlatsrl s jjszervezsrl, tovbb arrl is, hogy a karcagi idkzi vlasztson az MSZP a sajt jelltje helyett egy fggetlen indult tmogat, aki hasznlhatja a prt logjt.

Mikzben az MSZP vezetse titkos httrtrgyalsokat kezdett Gyurcsny Ferenckkel arrl, hogy egy lehetsges kzs listn biztos helyeket szerezzenek a prt szk elitjnek, a Tth Bertalan ltal irnytott elnksg megkezdte a prton belli kritikus hangok elhallgattatst, kiszortst. „Esemnyds, sorsfordt idszak eltt llunk. A NER-rel vvott kzdelemben elengedhetetlenl fontos lesz, hogy a Magyar Szocialista Prt egy szoros egysget alkot kzssgknt nzzen szembe a r nehezed kihvsokkal.

Tth Bertalan, EP vlaszts, 2019 Eurpai Parlament, EP2019, MSZPFot: Szab Gbor – Origo

ssze kell zrnunk, hiszen az MSZP nemcsak egy prt, hanem egy kzssg is, ahol a bizalom kiemelten fontos. Bizalom nlkl nem lehetnk sikeresek a kvetkez hnapok csatiban, hiszen minden figyelmnket az orbni rendszer megdntsre kell fordtanunk, ami csak egysgben sikerlhet” – rja az MSZP elnke a Magyar Nemzet birtokba jutott levlben. Mindezek alapjn Tth kzli, hogy az orszgos elnksg felfggesztette Dobk Istvn csepeli elnksgi tag, illetve Fekete Zoltn Pest megyei elnk prttagsgt. Dobk azrt jutott erre a sorsra, mert Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az nkormnyzati vlasztst a csepeli demokratikus baloldal cmmel Facebook-bejegyzst rt. Fekete Zoltn tagsgt pedig azrt fggesztettk fel, mert egy prton belli egyeztet megbeszlsrl, az rintettek tudta s beleegyezse nlkl lltlag titkos hangfelvtelt ksztett.

Fekete Zoltn tavaly februrban az MSZP vlasztmnyi tagjaihoz cmzett, mnyilvnossgra kerlt levelben gazdasgi visszalsek eltussolsval vdolta meg a prt mostani s korbbi vezetjt.

Az MSZP elnksge dnttt a prt marcali szervezetnek feloszlatsrl is, mert az az orszgos etikai s egyeztet bizottsg szerint tartsan alapszably-ellenesen mkdik.

A helyi szervezet jjszervezsvel az MSZP Somogy Megyei Szvetsgnek alelnkt, rok Kornlt bzta meg a prtvezets. Tth Bertalan levelbl kiderl az is, hogy a karcagi nkormnyzati vlasztson az MSZP a sajt jelltje helyett egy fggetlen indult tmogat, aki hasznlhatja a prt logjt.

A tisztogats Tth Bertalan rszrl meglehetsen lsgos s hiteltelen, hiszen az MSZP tmogatottsga ppen az vezetse alatt rte el eddigi mlypontjt: a legutbbi felmrs szerint a szocialistk nem biztos, hogy bejutnnak az Orszggylsbe. Tth legltvnyosabb teljestmnye leginkbb abban ll, hogy gzervel ad tzmillis megbzsokat a prthoz ezer szllal ktd Sapienza Kft.-nek – rja a Magyar Nemzet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *