Tovbb cskkent az aktv betegek szma Ausztriban

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Folytatdik a kedvez tendencia Ausztriban: az egszsggyi minisztrium jelentse szerint cstrtkre az elmlt 24 rban 13,4 szzalkkal 5063-ra cskkent a koronavrus-fertzttek (vagyis az aktv betegek) szma.

Ausztriban sszesen 14 452-en fertzdtek meg a koronavrussal; kzlk idkzben 8986-an gygyultak meg a fertzs okozta betegsgbl. A gygyultak szma egy nap alatt 888-cal emelkedett, gy mostanra 3923-mal haladja meg a betegekt.

Egyre kevesebb beteg szorul krhzi kezelsre; jelenleg 967-en vannak krhzban, kzlk 238-an az intenzv osztlyokon. 410-en haltak bele a koronavrus okozta szvdmnyekbe.

A miniszter szerint stabil a helyzet

Rudolf Anschober egszsggyi miniszter “kiegyenslyozottnak s stabilnak” nevezte a helyzetet. A trcavezet szerint lnyeges, hogy a lakossg minl magasabb hnyada szmra hozzfrhet legyen a koronavrus-teszt. Kifejtette: az idsotthonokat s a gondozhzak lakit, valamint a kereskedelmi dolgozkat rszestik elnyben; ket tesztelik a kzeljvben. Leszgezte: ha cskken a fertzsgyans esetek szma, akkor “gyorsabbak lesznk, s gyorsabban tudunk majd beavatkozni”.

Az Eurpa ms orszgaiban vgzett tanulmnyok ugyanis azt mutatjk, hogy a koronavrus okozta megbetegedsben meghaltak fele otthonokban l.

Stjerorszg tartomnyban rendrsgi nyomozs indult gondatlansgbl elkvetett emberls gyanja miatt, mivel 39 gondoz s itt l nyugdjas koronavrus-tesztje lett pozitv, s 12 halleset kzl hat esetben koronavrus okozta megbetegeds volt a hallok.

Kinyithatnak a gyorsttermek is

A kedvez tendencinak ksznhet, hogy

az orvosok ismt megnyithatjk praxisukat.

Saalbach Hinterglemm hatrban rkdnek rendrk az ausztriai Salzburg tartomnybanForrs: MTI/AP/Kerstin Joensson

Htftl pedig a gyorsttermek is ismt megnyithatnak, kezdetben rvidebb nyitvatartsi idvel zemeltetnek, s cskkentett ruknlattal vrjk a vsrlkat.