Tbb tzmilli maszkot szerzett be eddig a kormny

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Tbb mint 70 milli maszkot szerzett be eddig Magyarorszg – jelentette be az Orszggylsben Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter.

Magyarorszg is tbb fronton harcol a vilgjrvny ellen – mondta napirend eltti felszlalsban Szijjrt Pter. A klgazdasgi s klgyminiszter szerint a legfontosabb front az egszsggy terlete. Ismtelten ksznetet mondott az egszsggyben dolgozknak a miniszter.

Szijjrt Pter kijelentette, hogy az egyik legfontosabb rsze a vdekezsnek a megfelel vdeszkzk beszerzse. 21 replvel s 3 kamionnal rkeztek eszkzk az elmlt hten. sszessen 22,5 milli maszk rkezett, ebbl tbb mint 20 sebszeti maszk, tbb mint egymilli pedig ennl magasabb szint vdelmet nyjt maszk rkezett a mlt hten – mondta Szijjrt Pter. Mg tbb mint 75 milli maszkot vrnak a szerzdsek szerint, s eddig tbb mint 72 milli rkezett meg.

Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter felszlal az Orszggyls plenris lsnForrs: MTI/Kovcs Tams

220 llegeztetgp rkezett a mlt hten, s 50 ezer tesztet tudtak Magyarorszgra szlltani – mondta a miniszter. Tbb mint ngyszzezer tesztet szerzett be az orszg. Szijjrt Pter azt is elmondta, hogy tbb zsiai orszgbl szereznek be gygyszereket a kezelsekhez.

Cikknk folyamatosan frissl.