t s fl rs mtten van tl a lengyel krversenyen bukott kerkpros

t s fl rs mtten van tl a lengyel krversenyen bukott kerkpros

Spread the love

t s fl rs mtt utn slyos, de stabil a holland bajnok Fabio Jakobsen llapota, aki sprintbefutban hatalmasat bukott a lengyel orszgti kerkpros krverseny szerdai nyitszakaszn.

A Slaski s Katowice kztti kzel 196 kilomteres etap hajrjhoz rkezve, mikzben a sprinterek vetlkedtek a gyzelemrt, a holland Dylan Groenewegen mintegy 75 kilomter/rs sebessgnl nem hagyott elg helyet a kordonok mellett a mgle rkez honfitrsnak, aki tbb kordont s egy ott ll tvonalbiztostt felbortva az t mell zuhant.

Hatalmas bukssal rt vget a lengyel krverseny els szakasza – vide

A Tour de Pologne els szakaszt hatalmas buks zrta, tbben is megsrltek. A legrosszabbul Fabio Jakobsen, a Deceunick-QuickStep versenyzje jrt, aki Dylan Groenewegen, a Jumbo-Visma kerekese mellett prblt kibjni a szakasz utols mterein, de beleakadt a plya szli kordonba, amit magval rntott. Az tra kerl darabokban vgl tbben elestek.

A clba rkezk kzl tbben is testek a szintn buk Groenewegenen, aki ugyan megnyerte a szakaszt, m utlag a zsri kizrta a versenybl, a nemzetkzi szvetsg (UCI) pedig honlapjn bejelentette: az “elfogadhatatlan” eset utn vizsglatot indt. A lengyel gyszsg vizsglatot rendelt el az gyben, Groenewegen csapata, a Jumbo-Visma pedig bocsnatot krt, hangslyozva: “az ehhez hasonl buksoknak nem szabadna megtrtnnik”.

Az etapsikert Jakobsennek tlte a zsri, a Deceuninck – Quick-Step 23 ves bringst slyos-letveszlyes srlsekkel menthelikopter szlltotta a sosnowieci Szent Barbara krhzba, ahol megmtttk a koponyjt s az arct.

Pawel Gruenpeter, az intzet igazgathelyettese cstrtkn kzlte: az jszakai beavatkozs a krlmnyek miatt nehz volt – korbbi sajthrek arrl szmoltak be, hogy Jakobsen szjpadlsa tszakadt, ami megneheztette az intubcit -, m komplikcik nem lptek fel.

“Nincs kzvetlen letveszlyben” – idzte az orvost az ESPN weboldala. Hozzfzte: Jakobsen agya s gerince nem srlt, s a cstrtki nap folyamn megksrlik felbreszteni a kmbl.Czeslaw Lang versenyigazgat tjkoztatsa szerint az tvonalbiztost fejsrlst szenvedett, llapota stabil.

A viadalon indul hrom magyar – Valter Attila (CCC), Kusztor Pter (Novo Nordisk) s Pek Barnabs (Mitchelton-Scott) – egyike sem volt rintett a buksban.

Napra pontosan egy esztendvel Jakobsen balesete eltt, tavaly augusztus 5-n Bjorg Lambrecht vesztette lett a lengyel krversenyen: a 22 ves belga kerkpros kt nappal korbban bukott szakasz kzben.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *