Szakmai befektető vásárolt tulajdonrészt az Appeninnben

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Ehhez hasonló témákról is szó lesz a Property Investment Forum Online Konferenciáján.

  • Tőzsdén kívüli ügylet keretében a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. Appeninn részvényt vásárolt a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alaptól, ezzel 18,33 százalékos tulajdonrészt szerezve a társaságban.
  • A tranzakció szoros stratégiai-szakmai együttműködést alapoz meg a két vállalat között. A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, mely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja. A Zinventive Vagyonkezelő ennek az iparági háttérnek köszönhetően olyan tapasztalatot és szakmai tudást birtokol, mely nagyban támogatni tudja az Appeninn ingatlanfejlesztés terén kialakított stratégiájának megvalósítását.
  • A részvények adásvételére tekintettel a Konzum II. által közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn részvények száma 8 684 268 darabról nulla darabra csökken, így a részesedése a társaságban 18,33 százalékról 0 százalékra csökken.
  • A részvények adásvételére tekintettel a Zinventive Zrt. által közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn részvények száma nulla darabról 8 684 268 darabra nő, így a Zinventive Zrt. részesedése a társaságban 0 százalékról 18,33 százalékra nő átlépve ezzel a tőkepiacról szóló törvény vonatkozó paragrafusa szerinti 15 százalékos határértéket.
  • Az Appeninn stagnált csütörtökön, a társaság részvényárfolyama idén 27,9 százalékkal került lejjebb.
Kereskedés APPENINN-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde