Stabilizldott a koronavrus-helyzet Olaszorszgban

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

Msodik napja tszz alatt van a koronavrus-fertzs huszonngy ra alatt mrt hallos ldozatainak szma, amely elrte a 23 660-at Olaszorszgban – kzlte vasrnap este az olasz polgri vdelmi hatsg.

A halottak szma 433 volt, ami tovbbi cskkenst mutat a szombati 482-hz vagy a pnteki 575-hz kpest. A mostani hallos ldozatok hetekkel, akr egy hnappal ezeltt betegedtek meg.

Vasrnap 3 047-re cskkent az azonostott j fertzttek szma, az egy nappal korbbi 3 491-rl.

A gygyultak szma meghaladta a 47 ezret.

Gygyultakat s halottakat is szmtva a diagnosztizlt fertzttek szma elrte a 178 972-t.A jrvny gcpontjnak szmt Lombardiban a korbbi 199-rl 163-ra esett az egy nap alatt meghaltak szma. Az jonnan diagnosztizltak 855-re emelkedett az egy nappal ezeltti 761-rl. Lombardiban februr 20-tl tizenktezer jrvnybeteg vesztette lett, az aktv diagnosztizltak szma meghaladja a 66 ezret.

Htfn vrhatk a rmai kormny els dntsei a korltoz intzkedsek mjustl tervezett feloldsnak temezsrl. A jrvnytl leginkbb rintett szaki tartomnyok a gazdasg mielbbi jraindtst szorgalmazzk, mikzben a sokkal kevesebb fertzttet szmll dli rgik tartanak az szaki gcpontok megnyitstl. A kormny orszgosan egysges lpseket akar bevezetni.

Silvio Brusaferro, a Kzegszsggyi Hivatal (Iss) jrvnygyi felelse szerint a legfontosabb az, hogy a mindennapi let visszatrsvel elkerljk a korbbi cscsforgalmat a tmegkzlekedsben ppgy, mint a bevsrlsban.

Jrkelk egy torini utcn 2020. prilis 19-n, a koronavrus-jrvny idejn.Forrs: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

A dli Campania tartomny kormnyzja katonkkal zrta le a Npoly kzeli Saviano vrost, miutn a lakossg az utcra tdulva bcsztatta a meghalt polgrmestert.

Az adriai Riminiben drnokkal, helikopterekkel, tengerparti jrrzssel vigyznak arra, hogy senki ne menjen a strandokra.