Soha nem jelentkeztek mg ennyien a Marton va Nemzetkzi nekversenyre

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Minden korbbinl tbb fiatal mvsz jelentkezett az idei Marton va Nemzetkzi nekversenyre, amelyet a tervek szerint sszel rendeznek.

47 orszg 255 fiatal mvsze adott le rvnyes jelentkezst a Zeneakadmia 2020-as Marton va Nemzetkzi nekversenyre, amelyet a tervek szerint szeptember 6. s 13. kztt rendeznek. A megmrettetsre minden kontinensrl rkezett jelentkezs Ausztrlitl zsin, Afrikn s Eurpn t Amerika sszes rgijig.


A fiatal plyzk kztt olyan klnleges hangfajok kpviseli is megtallhatk, mint a kontratenor s a kontraalt. A jelentkezsekhez tartoz videfelvteleket Marton va professzor emerita, Kiss B. Atilla Kossuth- s Liszt Ferenc-djas operanekes, valamint Kocsr Balzs Liszt-djas karmester, rdemes mvsz hallgatja meg, majd dnt az l eldntkbe tovbbjutkrl.


A verseny zsrijnek elnke Marton va szoprn, tagja Miguel Lern, Peter Mario Katona, Larissza Gergijeva, Anatolij Guszev, Peter Dvorsky, Dmitrij Vdovin, Melth Andrea s kovcs Szilveszter.

A jv operacsillagait szeretnm felfedezni

A vilg minden tjrl rkez fiatal versenyzk csendben leltek a Zeneakadmia Solti termben a nztrre. A sznpad mg res volt, a hatalmas molint kifesztettk, amely a Marton va Nemzetkzi nekversenyt hirdette. Nhny perc mlva a sznpadra lpett Marton va, a vilg egyik legnagyobb operacsillaga, s a kznsg – a versenyzk s a nzk – hatalmas ovciban trt ki.

A verseny dntjt szeptember 12-n, glakoncertjt msnap rendezik a Zeneakadmia Nagytermben. Amennyiben ksbbi idpontra kell halasztani a verseny szeptemberi l fordulit, akkor az eldntbe jutott jelentkezk korhatrtl fggetlenl folytathatjk a versenyt.

tovbbi tartalmak a rovatbl