Rooney alig vrja, hogy Kane megdntse a glrekordjt a vlogatottban

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Wayne Rooney szerint Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatra megdntheti az angol labdarg-vlogatottban elrt glrekordjt.

“Nem hiszem, hogy sokig tart majd neki tvenni a cscsot. Nagyon bszke leszek r. Ha nekem kellene csapatot ptenem, vele kezdenm” – nyilatkozta a BBC-nek a msodosztly Derby County jtkos-edzje.

Wayne Rooneynak 2018 novemberben volt a bcsmeccse az angol vlogatottbanForrs: AFP/Glyn Kirk

A 34 ves futballista arrl is beszlt, nem egy klasszikus befejez csatr volt, gy annak ksznheti a nemzeti egyttesnl s a Manchester Unitednl fellltott glrekordokat, hogy hossz id llt a rendelkezsre. A vlogatottban 15 v alatt 120 mrkzsen 53 tallatig jutott, mg a Vrs rdgket 13 esztendn t erstette, ezalatt 253-szor volt eredmnyes.

Bobby Charltonnak majdnem tven vet kellett vrnia, hogy megdntsk vlogatottbeli glcscst, nekem remlhetleg nem kell ennyit” – fogalmazott Rooney, aki szerint a Manchester Unitednl tartott rekordja tovbb fog lni, mert a jtkosok nem szoktak hossz ideig egy klubnl maradni. A Vrs rdgk glrekordere 559 meccsen 253 glt ltt a manchesteri csapatban, hozz Anthony Martial s Marcus Rashford ll legkzelebb. Mindkt tmadnak 64 tallata van a Manchester Unitedban.

Rooney 2015-ben szrnyalta tl a legends Bobby Charlton 49 glos cscst a cmeres mezben, a 26 ves Kane jelenleg 32 tallattal az rkrangsor hatodik helyn ll.