Ricciardo nem zrja ki, hogy lesz mg a Red Bull versenyzje

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Eddig nem gy alakult Daniel Ricciardo renault-s plyafutsa, ahogyan azt az ausztrl pilta eltervezte, gy joggal merl fel a krds, hogy hosszabbt-e a francikkal. Utbbit mg sem tudja, a visszatrs lehetsgt a Red Bullhoz pedig nem zrta ki.

Nem lenne pldtlan a Forma-1 trtnetben, ha Daniel Ricciardo azok utn, hogy elhagyta ket a Renault-rt, a francikkal eltlttt sikertelen idszakot kveten visszatrne a Red Bullhoz. Az ausztrl pilta 2018 nyarn jelentette be, hogy tvozik attl a csapattl, amellyel sszesen 7 gyzelmet szerzett a Forma-1-ben, s az vek ta felzrkzni igyekv, m eredmnyek helyett egyelre csak bevltatlan greteket felmutatni tud Renault-hoz igazol, a visszatrs lehetsgt azonban nem zrta ki. Christian Horner ekzben a mai napig nem rti korbbi piltja dntst.

Ricciardo ht futamot nyert a Red Bull szneibenForrs: AFP/Johannes Eisele

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfnke a napokban nyilatkozta, hogy egyelre semmilyen trgyalst nem folytattak Ricciardval az idei v vgn lejr szerzdsnek meghosszabbtsrl, valamint utalst tett arra, hogy nem olyan magtl rtetd a kzs folytats, mint azt sokan gondolnk. A Sky Sports F1-es Vodcastjnak Ricciardo is megerstette, hogy a jelenlegi helyzetben „nem nagyon van mirl beszlni” a hosszabbtst illeten.

Az ausztrlt megkrdeztk arrl is, hogy kizrtnak tartja-e, hogy ltjuk mg t annl a Red Bullnl, ahol 2014 s 2018 kztt versenyzett. „Valjban ezt mg senki sem krdezte” – lepdtt meg. Hogy kizrnm-e, hogy valaha visszatrek a Red Bullhoz? Nem… Azt hiszem, ha valamit tanultam az vek alatt, az az, hogy soha ne mondd, hogy soha. Soha ne zrj ki semmit teljesen, hacsak nem arrl van sz, hogy brtnbe fogsz kerlni vagy ilyesmi. Soha ne mondd, hogy soha!”

Amikor elhagyta a Red Bullt, Ricciardo azzal rvelt, hogy vltozsra, j impulzusokra volt szksge, Christian Hornernek, a biksok csapatfnknek azonban meggyzdse, hogy Max Verstappen is nagy szerepet jtszott a dntsben: leegyszerstve, Ricciardo inkbb elmeneklt a holland elleni csata ell. Egy korbbi interjban az ausztrl elmondta, nem tetszett neki, ahogyan a csapat 2018-as bakui tkzst kezelte Verstappennel, mert szerinte a holland mg ltak, mikzben nagyobb rszben volt felels a trtntekrt.

Horner sajnlta, hogy nem tudta meggyzni Ricciardt a maradsrlForrs: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

Natalie Pinkham, a Sky Sports riporternek “In the Pink” nev podcastjban Horner elmondta, neki ez nem tnt fel. „Sajnlatos volt, mert a versenyzk kztt j volt a kapcsolat – utalt arra, hogy a kt pilta egybknt jl kijtt, s a mai napig jl kijn egymssal. –Nem tnt fel, hogy frusztrlt volt s gy rezte, hogy valakit favorizlunk csapaton bell. Errl sokat beszlgettnk az vek alatt. Versenykpes volt, de nyilvn gy rezte, hogy vltozsra van szksge. Kellett neki a kezdlks ehhez, a Max-faktor pedig bizonyra szerepet jtszott a dntsben. Ezzel egytt remek pilta, remlem, azrt lesz mg rsze nmi sikerben.”

Horner a mai napi nem rti, hogy a futamgyzelmekrt harcol Red Bullt Ricciardo mirt cserlte le a kzpmeznyben tengd Renault-ra.

„Csaldott voltam, mert sok energit fektettem bele, hogy megprbljam meggyzni Danielt, s maradsra brjam. Egyszeren csak nem rtettem a dntshozatalt. Nagyon kedvelem t, remek fick, remek tagja volt a csapatnak, de nem rtettem a logikt a dntse mgtt. Ha a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz megy, azt megrtettem volna.”

A Red Bull csapatfnke nem akart belemenni abba, hogy Ricciardo vajon mr bnja-e, hogy elhagyta a csapatot, abban azonban biztos, hogy ha marad, a „gyzelmekrt s pole pozcikrt harcolt volna”. Az ausztrl a Sky Sportsnak kijelentette: 100%-ig biztos abban, hogy amit a mltban meg tudott csinlni, arra mg ma is kpes.