Részvényenként 20 forintos osztalékot fizethet a Magyar Telekom

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

  • A Magyar Telekom korábban bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre tekintettel a cég közgyűlése a tervezett időpontban nem kerül megtartásra. A társaság ma bejelentette, hogy a közgyűlés közzétett napirendjén szereplő kérdésekben a vonatkozó kormányrendelet alapján a társaság igazgatósága fog dönteni, április 24-én.
  • A társaság a kormányrendeletnek megfelelően a mai napon változtatás nélkül közzétette az igazgatóság, illetve a felügyelőbizottság által korábban elfogadott közgyűlési előterjesztéseket. A határozati javaslatokból többek között kiderült, hogy a társaság a részvényeseknek törzsrészvényenként 20 forint osztalékot fizethet a 2019. évi eredmény után. A társaság a 20,85 milliárd forint osztalékot a 39,33 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizetheti ki. Az egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredmény fennmaradó 18,47 milliárd forint részét pedig eredménytartalékba helyezheti. A 20 forintos osztalékkal és a Magyar Telekom csütörtöki záróárával kalkulálva 5,4 százalékos osztalékhozam adódik.
  • Az osztalék kifizetésének első napja 2020. május 21. Az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2020. május 12. 2020. április 21-én a társaság igazgatósága részletes közleményt jelentet meg az osztalékfizetés rendjéről a társaság és a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
  • A Magyar Telekom csütörtökön 0,3 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 17,7 százalékkal került lejjebb.
Kereskedés MTELEKOM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)