resek a nmetorszgi repterek

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

A vrusjrvny miatt bevezetett utazsi korltozsok szinte teljes egszben lelltottk a nmet replterek utasforgalmt a nmet Der Spiegel lap jelentse szerint.

A repltr zemeltetk szakmai kpviseleti szervezete, az ADV egy bels kimutatst idz lapjelents szerint a mrcius 30-tl prilis 5-ig terjed hten 97,6 ezer utas fordult meg a nmetorszgi repltereken, 98 szzalkkal kevesebb mint az elz v azonos hetben, amikor 4,5 milli volt az utasforgalom.

A koronavrus-jrvny miatt teljesen elnptelenedett berlini Schnefeld repltr indulsi csarnoka 2020. prilis 9-n.Forrs: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az ADV a forgalmi kiltsokat is borsan tli meg, mivel a nmet szvetsgi kormnynak a klfldn ragadt nmet polgrokat hazaszllt programja is mr a befejezs eltt ll. “A lgitrsasgok tbbsge sznetelteti jratait” – llaptja meg a dokumentum.

Schnefeld, 2020. prilis 9.Forrs: MTI/EPA/Clemens Bilan

A repltr zemeltetk nvekv pnzgyi nehzsgek mellett is fenntartjk a replterek mkdst a lgi teherforgalmi, valamint az utasforgalmi charter jratok lebonyoltsa rdekben. “A replterek zemeltetse azonban bevtel nlkl nem sokig tarthat fenn” – jegyzi meg a dokumentum. Az ADV ezrt likviditsi tmogatsra s kltsgek tvllalsra szmt a nmet kormnytl.[ad_2]

Source link