Rendhagy mdon fejeznk be a spanyol kosrbajnoksgot a jrvny utn

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Egy helysznen zajl minitornn fejezik be a spanyol kosrlabda-bajnoksgot, a viadalon Hanga dm csapata, az llovas Barcelona is rdekelt lesz.

A liga honlapjnak tjkoztatsa szerint az els osztly 18 klubja megllapodott abban, hogy a koronavrus-jrvny miatt mrcius elejn, 23 fordul utn flbeszakadt bajnoksgot csak a tabella els 12 csapata folytatja. A tbbiek szmra vget rt az idny, de egyikk sem esik ki a msodik vonalba.

Hanga dm csapata, a Barcelona az els helyrl vrja a folytatstForrs: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

A 12 grda – sorrendben a Barcelona, a Real Madrid, a Zaragoza, a Tenerife, a Bilbao, az Andorra, a Valencia, a Baskonia, a Mlaga, a Burgos, a Gran Canaria s a Badalona – kt hatos csoportban vv krmrkzseket, majd az els kt-kt egyttes jut tovbb az eldntbe, ennek gyztesei pedig a finlba.

A liga kzlte, ha a vlsg miatt mjus 31-ig nem sikerl elindtani a minitornt – amelyet a Kanri-szigeteken vagy Andorrban is rendezhetnek -, akkor id eltt vget r a szezon, s nem hirdetnek bajnokot.

A mrcius 8-i lellskor Hanga dm csapata 19 gyzelemmel s 4 veresggel vezette a tabellt, megelzve a cmvd Real Madridot (18/5).