Pldtlan sszefogs Debrecenben

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Pldtlan sszefogs jellemzi a koronavrus-jrvny elleni kzdelmet Debrecenben: lelmiszert, digitlis eszkzket, vdfelszerelseket s sajt munkjukat is folyamatosan ajnljk fel azok, akik szeretnnek segteni – tudatta a vroshza sajtszolglata kedden.

Kzlemnyk szerint a koronavrus-jrvny miatt nehz helyzetbe jutottak tmogatst tbb mint egy hnappal ezeltt indtotta el a vros nkormnyzata, a kezdemnyezshez szinte azonnal csatlakoztak a Debreceni Karitatv Testlet tagszervezetei, de szmos cg, civil szervezet s magnszemly is a j gy mell llt.

A Debreceni Egyetem kzponti raktrba rkezett, a koronavrus-jrvny elleni vdekezshez szksges egszsggyi vdeszkzket pakoljk 2020. prilis 17-n.Forrs: MTI/Czegldi Zsolt

Papp Lszl polgrmester kedden helyi cgek s az nkormnyzat felajnlsbl televzikat s mobiltelefonokat adott t a Pallagi ti idsotthonban lk mindennapjainak, kommunikcijnak segtsre. Szles Dina alpolgrmester a Nagysndor-telepi kzssgi hzban lelmiszercsomagok kiosztsban segtett.

Debrecen polgrmestere a napokban 45 ezer tjkoztat levelet kldtt el a vros 65 vesnl idsebb lakinak, rszletesen tjkoztatva ket arrl, hogy a veszlyhelyzet idejn milyen tpus segtsgrt fordulhatnak az nkormnyzathoz.

A Hajd-Bihar Megyei Kormnyhivatal Hajdszoboszli Jrsi Hivatalnak munkatrsai ellenrzst vgeznek a Debreceni Szocilis Szolgltat Kzponthoz tartoz Brndi Humn Szolgltat Otthonban 2020. prilis 21-n.Forrs: MTI/Czegldi Zsolt

A tjkoztats nyomn a polgrmesteri hivatal telefonos gyflkzpontjhoz napi tlagban 300 hvs rkezik. Az idsek fleg az ignybe vehet szolgltatsokrl rdekldnek, de vannak, akik – egy kln e clra indtott msik, a Debreceni Egyetem s a Debreceni Alapelltsi s Egszsgfejlesztsi Intzet kzremkdsvel, nkntesek ltal mkdtetett telefonos szolglaton keresztl – lelki segtsget krnek – kzlte a vroshza.