Parragh László reagált Matolcsy kritikájára

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

Matolcsy György MNB-elnök azt mondta, hogy Parragh László is belépett a fakenews-gyártók körébe, amikor azt állította, hogy az MNB hitelprogramjai nem finanszírozzák a mikro- kis- és középvállalkozásokat. Aligha tévedhetett volna nagyobbat.

A 168 Óra megkereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Parragh Lászlót, aki az alábbi reakciót adta lapunknak Matolcsy György szavaira: “Nem tudjuk, hogy Matolcsy elnök úr miről beszél. Olyat sohasem állítottunk, hogy az MNB hitelprogramjai nem finanszírozzák a hazai kis- és középvállalkozásokat.”

Parragh így folytatja: “Mindig azt hangsúlyoztuk, hogy a teljes szektort finanszírozó, egymás mellett jól megférő termékekre van szükség. Az NHP programok a legkisebbek mellett a legnagyobbakat is tudják finanszírozni, míg a legkisebbek számára többféle lehetőség is elérhető.”

“Mint a makrogazdaság meghatározó szereplője, az MNB remekül végzi a dolgát, az MKIK pedig objektíven képviseli a magyar gazdaság érdekeit” – áll a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének állásfoglalásában.