Orosz turistkat talltak egy thaifldi barlangban

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

A koronavrus-jrvny miatt Thaifldn is bezrtk a szllodkat, egy orosz pr azonban egy barlangban prblta meg tvszelni a kijrsi tilalmat.

A helyiek bejelentse alapjn kt orosz turistt lltott el a thaifldi rendrsg, akik egy hete straztak mr egy barlangban Krabi tartmnyban a Tonsai-blnl. A 30 v krli pr kt hnapja rkezett Thaifldre, prilis elejn azonban a koronavrus-jrvny miatt elrendelt biztonsgi intzkedsek miatt kiettk ket a szllodjukbl. Mivel nem volt hova mennik, s nem ismertek senkit, strat vertek egy barlangban.

Forrs: Sanook.com

A rendrsg elvitte ket egy magnkrhzba ellenrzsre, ahol egszsgesnek talltk ket. Teszteltk ket koronavrusra is, de nem kaptk el a fertzst. Ezutn elvittk ket az egyik olyan szllodba, amelyek mg nyitva vannak a Thaifldn rekedt turistk szmra. A pr azt mondta, nem szeretnnek visszamenni Oroszorszgba, amg nem javul a jrvnyhelyzet. A rendrsg rtestette az orosz nagykvetsget az gyrl – rja a Thai Residents.


Thaifldn a hnap vgig meghosszabbtottk az rkez repljratokra vonatkoz tilalmat, amelyet prilis 4-n vezettek be. A fknt turizmusbl l orszg 1,3 trilli baht (tbb mint 12 800 millird forint) gazdasgi vesztesggel szmol a koronavrus miatt. Thaifldn eddig 2792 fertzttet regisztrltak, s 47-en haltak bele a betegsgbe.