Orbn Viktor: Mindenkinek, aki megbetegedett, lesz helye

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

Orbn Viktor miniszterelnk vasrnap dleltt az ajkai Magyar Imre Krhzban tartott elzetes bejelents nlkli ellenrzst, melyrl a Facebook oldaln vide-beszmolt kzlt – tjkoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnk sajtfnke.

A koronavrusos betegek elltsra kijellt n. jrvnykrhzban a miniszterelnk vgigjrta az intzmny teljes betegtjt, a belp zsilipelstl az intenzv rszlegig. A krhzban “bkeidben” 6 intenzv gy mkdik, de az elmlt hetekben az intzmny vezetse sikeresen kiptette a kapacitsokat akr 86 intenzv elltst ignyl beteg egyidej elhelyezsre, amit szmra a veszlyhelyzeti tervben elrtak.

Ezzel kapcsolatban Orbn Viktor felhvta a figyelmet: figyelmeztet jel, hogy az sszes Magyarorszgon regisztrlt koronavrusos beteg egyhetede a Fvrosi nkormnyzat idsotthonbl kerlt el. Emlkeztetett: szerte az orszgban 1100 idsotthon van, s arra is kszlni kell, ha a betegsg mindenhol felti a fejt. A krhzi gyak felszabadtsa ma mg csak egy fprba, a legrosszabb lehetsg fprbja – mondta a bejrson a miniszterelnk, hozztve: ha a legrosszabb kvetkezne be, a magyar korhzaknak akkor is biztostaniuk kell az elltst minden koronavrusos beteg szmra. Mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye – fogalmazott Orbn Viktor.