Önvédelemre hivatkozik a férfi, aki kalapáccsal, vascsővel vert össze több embert a haverjával

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Egészen elképesztő magyarázattal állt elő az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy kalapáccsal, vascsővel és sodrófával vert össze két másik férfit a dunaújvárosi lakásukban december közepén. Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az egyik gyanúsított nem tett érdemi vallomást, a másikuk pedig tagadta a bűnösségét a kihallgatása során.

Azt állította, hogy ő csak védekezett az őt ért támadás ellen

– mondta a főügyészségi ügyész.

A 32 éves dunaújvárosi férfi és 20 éves adonyi társa a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban. Berúgták az ajtót, majd összeszólalkoztak a lakásban lévő két másik férfivel, majd azzal fenyegetőztek, hogy később visszajönnek és megölik az egyikőjüket. Később vissza is tértek a lakásba, majd kalapáccsal, sodrófával és vascsővel brutálisan összeverték a két férfit.

A cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a támadók elmenekültek a helyszínről. A két összevert férfit pedig életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett a főügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés és tnúk befolyásolásának veszélye miatt meghosszabbította a több emberen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsított férfiak letartóztatását. A végzés nem végleges.

Fotó: police.hu