Oktberben trhet vissza a vilgbajnok magyar prbajtrz

Oktberben trhet vissza a vilgbajnok magyar prbajtrz

Spread the love

Oktberben kezdheti meg ismt az edzseket Siklsi Gergely vilgbajnok prbajtrz, aki koronavrus-fertzs miatt knyszerl pihenre.

A tavalyi, budapesti vb aranyrmese az M4 Sport Sporthrad cm msorban szerdn skype-on nyilatkozva elmondta, hogy az elmlt idszak inkbb mentlisan volt nehz a szmra. Tizenht napot voltam elklntve, mentlisan nagyon nehz volt. Az els ht vgn, a hetedik-nyolcadik napon reztem, hogy kezd nehezedni, s az utols hrom napon szinte nem is tudtam aludni, igazbl azt vrtam, hogy mikor mehetek ki jra Nagyon rgta jl vagyok, jelenleg vrom, hogy megkapjam a negatv eredmnyt” – meslte Siklsi.

Emlkeztetett r, hogy attl, aki koronavrus-fertzsen esik t, a Sportkrhz bevonja a sportorvosi engedlyt s hat htig gyakorlatilag el is tiltja a sporttl. “Mieltt visszamehetek a pstra, vagy akrcsak a konditerembe, eltte egy ellenrzsen kell majd tesnem. Ebben benne van terhelses EKG, szvultrahang, teht elg komolyan tvizsglnak. Oktber 1-je utn fognak aztn felmrni, s ha azt mondjk, hogy minden rendben, akkor kezdhetek jra edzeni” – mondta.

A tervek szerint oktberben trhet vissza a pstra Siklsi GergelyForrs:Csudai Sndor – Origo

A hazai sportgi szvetsg szeptember elejn kzlte, hogy a frfi prbajtr-vlogatott ngy tagja megfertzdtt a koronavrussal. Kzlk az egyik volt Siklsi, aki a terveket illeten elrulta: elszr a magyar versenyekre kszlnek – oktber vgn lesz az els -, remlik azok nem maradnak el, de azrt leginkbb a nemzetkzi viadalokra koncentrlnak. Az elmlt v vilgbajnoka janurban megnyerte a heidenheimi vilgkupt, tbbek kztt emiatt is kedvez helyzetben ll az olimpiai kvalifikcit illeten, a prbajtrcsapatnak azonban mindenkppen eredmnyesen kellett volna szerepelnie az utols, Buenos Aires-i kvalifikcis viadalon, amely azonban mrciusban elmaradt. A vlogatottnl gy vlik, j lenne, ha ezt a jv v februrjban, mrciusban lehetne ptolni.

Siklsi a nyron thetes alapkikpzsben vett rszt rmesterknt a Magyar Honvdsg sportszzadnl. Mint mondta, az ott tapasztalt szigor a javra vlhat. “gy gondolom, hogy ez sokat adott ahhoz, hogy a vvsban fegyelmezettebb s magabiztosabb legyek a jvben” – vlekedett.
Szeptember 4-n, a 23. szletsnapjn vehette volna t az ELTE Sport arca djat, de a fertzs kzbeszlt. Ha minden jl megy, akkor ezt a jv hten t tudom venni. Nagyon rlk annak, hogy n lehetek ebben a tanvben az ELTE Sport arca, remlem, hogy fel tudok nni a feladathoz” – mondta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *