Nzk nlkl is versenyezne az Alfa Romeo F1-es piltja

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

Hinyoznnak neki a helyszni nzk, de Antonio Giovinazzi gy vli, a vrakozs helyett jobb lenne biztonsgos keretek kztt jrakezdeni a versenyzst. Kemny megterhelsre szmt.

Az F1-ben rdekeltek sorra latolgatjk, hogy elkezddhet-e az idei versenyszezon, s ha igen, akkor mikor, milyen krlmnyek kztt nylik erre lehetsg. A sportg kereskedelmi jogait birtokl Liberty Media akr zrt kapuk mgtt, de minl hamarabb jrakezden a versenyzst, erre az optimista vrakozsok szerint is leghamarabb jlius krnykn lehet esly.

Ahogy a trsadalom tbbi tagjnak, gy az autversenyzknek is nehzkes a vrakozs: Mattia Binotto, a Ferrari csapatfnke nemrg elrulta, Sebastian Vettelnek is hinyzik a normlis kerkvgs, s az Alfa Romeo Racing piltja, Antonio Giovinazzi is gy vli, akr helyszni nzk nlkl is jobb lenne versenyezni, mint vrakozni.

Giovinazzi hajlana a zrt kapus versenyekreForrs: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Biztosan ms hangulat lenne, mert a minket tmogat emberek minden piltnak extra lkst adnak, de az a legfontosabb, hogy biztonsgos krlmnyek kzepette versenyezhessnk, s erre egy megolds az, hogy ne legyenek nzk a plyn, de legalbb a kanapkrl drukkolhassanak neknk. Amikor a vrus vgre eltnik, az emberek is visszatrhetnek s szurkolhatnak neknk.”

Neknk j lenne, ha hamarosan kezdhetnnk, akr nzk nlkl, mert ez egy biztonsgos megolds lenne, hogy versenyezhessnk”

– nyilatkozta a Sky Sportsnak. Az olasz pilta elmondta, nagyon nehz idszakra szmt akkor is, amikor elkezddnek a versenyek, mivel a Liberty Media arra kszl, hogy srti a naptrat. Felmerlt, hogy ht htvge alatt akr hat futamot is megrendeznnek, ami risi megterhels lenne a piltknak is.

A piltk eddig mindssze hrom les tesztnapot tlthettek autban az idei v sornForrs: NurPhoto via Getty Images/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

„Nagyon nehz lenne. Ha belegondolunk, a tli sznet, kthnapos kihagys utn visszatrtnk Barcelonba [tesztelni], s az els nap vgn a nyakunk teljesen kikszl. Most kt hnapnl is tbb, taln hromhnapos kihagys is lesz, Barcelonban pedig csak kt-hrom napot vezettk az autkat. Biztos vagyok abban, hogy megrezzk majd a visszatrst” – vlte.

Nagyon nehz lesz, de mindenki ugyanabba a helyzetbe kerl. Meg kell prblnunk a lehet legjobb formba kerlni a nappaliban edzve is, de most ilyen idket lnk.”

Azt termszetesen Giovinazzi sem tudja, hogy a vrakozs pontosan meddig fog tartani, de maga is prblja tartani a lelket a szurkolkban: „Vigyzzanak magukra, tartsk tiszteletben a szablyokat, hamarosan jrakezdhetjk a szezont, s ismt jl szrakozhatunk!” – grte az olasz versenyz.