Nyolc glt ltt a BL-gyztes Bayern a Bundesliga els meccsn

Nyolc glt ltt a BL-gyztes Bayern a Bundesliga els meccsn

Spread the love

A nmet labdarg-bajnoksg els forduljnak nyitmrkzsn a rekordbajnok Bayern Mnchen 8-0-ra legyzte a Schalke 04 csapatt az Allianz Arnban.

A Bayern Mnchen sorozatban kilencedik elssgrt szll harcba a Bundesligban. A 30-szoros bajnok bajor grda az elmlt idnyben triplzott, a bajnoksg s a Nmet Kupa mellett a Bajnokok Ligjt is megnyerte, jv cstrtkn pedig eurpai Szuperkupa-tallkoz vr r a Sevilla ellen Budapesten, a Pusks Arnban.

Hansi Flick s a Bayern elz szezonban megnyert trfeiForrs: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Sebastian El-Saqqa

Eltte azonban pntek este a Schalkt ltta vendgl a Bundesliga nyitmrkzsn.

A Bayern Mnchen 2020-ban 26 ttmrkzsbl huszontt megnyert s csak egy sszecsapson jtszott dntetlent. A Schalke legutbb 22 mrkzssel ezeltt gyzte le a Bayernt. Azta hrom dntetlen mellett 18 bajor sikert knyvelhettek el. Az utols gelsenkircheni gyzelem tbb mint 9 vvel ezeltt, 2011-ben a Nmet Kupa eldntjben szletett. Akkor Manuel Neuer mg a Schalke kapujt vdte.

Neuer a Schalke-szurkolk kedvence volt. Amikor 2011-ben Mnchenben igazolt, kzellensg lett GelsenkirchenbenForrs: ddp images via AFP/Juergen Schwarz

A Borussia Dortmund 2012-es sikere ta a Bundesligban senki nem tudta megelzni a Bayernt. A kzelmlt s a trtnelmi tvlatok figyelembe vtelvel vrhatan az lesz az idny krdse Nmetorszgban: a pandmia msodik hullma mellett megakadlyozhatja-e valamelyik rivlis a mnchenieket abban, hogy ismt trnra ljenek. A Bayernbl klcsnszerzdse lejrtval tvozott Ivan Perisic, Philippe Coutinho s lvaro Odriozola, mg Thiago Alcntara a Liverpoolba igazolt. rkezett viszont a Leroy San a Manchester Citytl, gy Hans-Dieter Flick csapata nem sokat gyenglt.

Nagy meglepetsre a Schalke kezdte jobban a meccset, de Manuel Neuer risit vdett az els percben. Hrom perccel ksbb viszont az els helyzetbl megszerezte a vezetst a Bayern Mnchen. A Bajnokok Ligja-gyzelemben oroszlnrszt vllal Serge Gnabry kapott egy indtst, majd egy befele cselt kveten 16 mterrl a bal fels sarokba ltt.

A Bundesliga nyitforduljban 18 ve nem szletett olyan gyors glt, mint amilyet a Franck Ribry 7-es mezszmt megrkl Gnabry ltt.

Egy perccel ksbb jabb glt lhetett volna a Bayern. A sztrigazols San tadsa utn az elz szezon aranycipse, Robert Lewandowski lhetett volna glt res kapura, de egy semmibl bevetd Schalke-vd a glvonalon tisztzni tudott.

A 19. percben nvelte az elnyt a mncheni csapat. Egy jobboldali beads utn Thomas Mller ksztette le a labdt a mlysgbl rkez Leon Goretzknak, a korbbi Schalke-jtkos pedig 16 mterrl a jobb als sarokba ltt.


A 30. percben eldlt a mrkzs. Lewandowski vett t egy labdt a kapunak httal, majd senkitl sem zavartatva betrt a tizenhatoson bellre, a menteni igyekv Ozan Kabak pedig elkaszlta. A tizenegyest a lengyel tmad higgadtan a jobb als sarokba ltte a balra vetd Ralf Fahrmann mellett.

A lengyel tmad sorozatban a 10. Schalke elleni meccsn ltt glt, sszesen pedig 23 meccsen 20 glnl jr a gelsenkircheni csapat ellen. Radsul Lewandowski sorozatban hat ve mindig glt ltt a Bayern els bajnoki mrkzsn.

A folytatsban a Bayern egy fokozatot sem vett vissza a tempbl. Az els flid hajrjban tbb nagy ziccert is kialaktott, mg a kzphtvd Niklas Sle is ltt egy kapuft.

Ami viszont nem sikerlt az els jtkrsz vgn, az azonnal bejtt a forduls utn. A 47. percben egy szenzcis labdakihozatal utn Gnabry tlalt San el, aki egy az egyben kilpett, a kivetd Fahrmann azonban elttte a labdt lbrl, de balszerencsjre pont az akcit kvet Gnabry el pattant a labda, akinek mr csak az res kapuba kellett lnie.


Az 59. percben jabb glt ltt a Bayern. Joshua Kimmich indtsa utn San lpett ki ziccerben, de lvs helyett inkbb a baljn rkez Gnabry el tlalt, akinek ezttal is csak az res kapuba kellett helyeznie, gy sszejtt neki a mesterhrmas, San pedig kt glpasszal debtlt j csapatban.


Tz perccel ksbb jtt egy felejthetetlen mncheni gl. Lewandowski lpett ki ziccerben, de kisodrdott, ezrt lvs helyett inkbb kzpre rabonzott, az rkez Thomas Mller pedig kapsbl a kapu jobb oldalba ltt.

A nmet vilgbajnok tmadnak ez volt a 200. glja a Bayern Mnchenben.Rajta kvl ez csak Karl-Heinz Rummeniggnek, Robert Lewandowskinak s Gerd Mllernek jtt ssze a bajor csapatban.

A gelsenkircheniek mg fel sem ocsdtak Lewandowski csodapassza utn, mris megkaptk a kvetkez glt. A fantasztikusan jtsz Kimmich hajszlpontos indtsa utn San kerlt ziccerbe, s ezttal passz helyett higgadtan a jobb als sarokba ltt.


A 81. percben megszerezte a nyolcadik gljt a Bayern Mnchen. A tz perccel korbban bell Jamal Musiala kapott egy tadst Lewandowskitl, balrl befel cselezett akrcsak, majd 15 mterrl visszaltte a labdt a rvid els sarokba.


A 17 ves angol szlsnek ez volt az els glja a Bayern Mnchenben.

Az utols szk kilenc percben a mncheniek megkegyelmeztek, s abbahagytk a glgyrtst, s a jtkvezet is megsznta a gelsenkirchenieket, gy hiba volt kilenc csere a mrkzsen, egy msodpercet sem hosszabbtott.

A Bayern Mnchennek mr a 2020/21-es szezon els mrkzsn sikerlt rekordot dnteni, ugyanis a Bundesliga trtnetben hatglos klnbsgnl nagyobb mg sosem volt a nyitfordulban.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *