Nincs vége a mai bejelentéseknek: hamarosan Gulyás Gergely beszél

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

Hogy miről fog beszélni Gulyás Gergely, arról nincs szó a hírben, de elképzelhető, hogy a budapesti kijárási korlátozások feloldásáról fog részleteket elárulni, kora délutáni bejelentésében Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis csak annyit árult el, hogy feloldják a kijárási korlátozást a fővárosban is, és mindenben két héttel fogja követni Budapest a vidéket.

A miniszterelnök szavai és a (Pest megyén kívüli) vidékre már meghozott rendelkezések alapján alábbi cikkünkben bemutattuk, mi vár május 18-ától, június 1-jétől és június 15-étől, hétfőtől a fővárosra. Nem teljesen biztos, hogy így lesz, feltehetően csak akkor, ha nem romlik a járványhelyzet:

Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát, és meghozta a döntést Budapest újranyitásáról – kommentálta Orbán Viktor ma délutáni bejelentését a fővárosi korlátozások feloldásáról Karácsony Gergely.

A pénteki Magyar Közlönyben a kormány kihirdette a védelmi intézkedések következő üteméről szóló rendeletét, melyben a kijárási korlátozások lazításának következő fázisa szerepel. Ez az intézkedéscsomag a vidéken kívül már Pest megyére is kiterjed és többsége már május 18-ától, hétfőtől életbe is lép.