New Yorkban csökken az új esetek száma

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

New York államban már laposodik az új típusú koronavírus-járvány terjedésének görbéje – közölte szombaton Andrew Cuomo kormányzó, míg Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo arról számolt be, hogy ott csak április végén, május elején várható a tetőzés.

Andrew Cuomo arról számolt be, hogy a halálozási arány csökkenőben van, pénteken 540 ember halt bele a Covid-19 betegségbe. Viszont rekordszámú, mintegy kétezer új fertőzöttet vettek fel a kórházakba.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szombati adatai szerint New York városában a járvány eddig több mint 13 ezer halálos áldozatot követelt.
Gina Raimondo, a szintén az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő Rhode Island kormányzója szombaton közölte, hogy a társadalmi elkülönülés és a kijárási korlátozások meghozták az eredményt: csökkent az új fertőzések és a halálesetek száma. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járvány tetőzése még messze van, és várhatóan meredeken megemelkedik még az új fertőzöttek és betegek aránya.

Az államban eddig csaknem ötezer fertőzöttet és 137 halottat regisztráltak – mondta Raimondo.
Hozzátette: napi kétezer vírustesztet végeznek, de több kellene, csakhogy nincs elegendő készleten.
Emelkedett a fertőzöttek és a halottak száma a New Yorkkal délen szomszédos New Jerseyben is – jelentette be szombati sajtóértekezletén Phil Murphy kormányzó.

Az elmúlt hat hétben négyezer ember halt bele a betegségbe, és pillanatnyilag növekvőben van az újonnan kórházba szállítottak száma is.
Szombaton sajtóértekezletet tartott Mark Esper védelmi miniszter is. Elmondta: június 30-ig érvényben maradnak a tárca munkatársainak utazási korlátozásai. Ez azt is jelenti, hogy amerikai katonákat nem telepítenek külföldre.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/David Dee Delgado

A Johns Hopkins egyetem és kórház szombat déli adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 716 ezer fertőzöttet regisztráltak és 37 ezernél is több a halálos áldozatok száma.