Nem llnak le a balatoni fejlesztsek

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

Folytatdnak a mr megkezdett balatoni fejlesztsek, s az ideieknek se ltjk akadlyt a vllalkozsok s a teleplsi nkormnyzatok. Ht nagy vitorlskiktben e-hajk feltltsre alkalmas berendezst teleptenek, Freden exkluzv szlloda pl, Keszthelyen ingyenes B+R parkolt alaktanak ki – sszegzi a Magyar Nemzet.

Megjul Balatonfenyvesen a ht kilomter hossz beltri biciklit, korszerstik a kzti s a gyalogos kzlekedst a Magyar falu programbl elnyert 12 milli forintbl, a Magyar Turisztikai gynksg (MT) strandok fejlesztsre juttatott 100 milli forintos tmogatsbl pedig riscsszdval gazdagtjk a telepls nagystrandjnak szolgltatst.

IllusztrciForrs: Shutterstock / Ksztette: kardosildistock

Keszthelyen a belvrosban B+R parkolt ptenek: a 60 szemlygpkocsinak s 60 kerkprnak helyet ad,130 milli forint unis forrsbl megvalsul, ingyenes ltestmny a helyiek kzlekedst s a fellendlt kerkpros turizmust is tmogatja.

Az gynksg egyttesen 4,8 millird forintos tmogatsbl Tihany, Balatonfred, Kenese, Aliga s Fldvr egy-egy vitorlsklubja lp magasabb osztlyba, s alaktanak ki t, elektromos-haj fogadsra s feltltsre alkalmas llomshelyet. A tmogats megvalstsnak felttele 40 haj- s t vendghely biztostsa, tovbb az e-kikt egsz ves nyitvatartsa.

IllusztrciForrs: strand.hu

Mrciusban megkezddtt a fredi kiktnl lv ngycsillagos szlloda ptse, ami tbbek kztt 100 szobval s 170 j vitorlshaj helyre rkezk szllst is biztostja majd.

Tovbb a Lczy-barlang j ltogatkzpontja is pl, bvtik a salfldi Major fogadt, s akadly mentestik a hegyesti geolgiai bemutathelyet is.