Nem kszlt fel elgg a jrvnyra Franciaorszg, ezt mondta Macron esti tvbeszdben

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

Rszben nkritikus beszdet mondott Macron francia elnk hsvthtf este. Elszr este 8 rakor akart beszlni, majd nhny nappal ezeltt bejelentette, hogy 8 ra 2 perckor kezdi csak, hogy legyen ideje az embereknek este nyolckor megtapsolni az egszsggyi dolgozkat. Ugyanis Franciaorszgban is minden este gy ksznik meg az emberek az orvosoknak, polknak a gondoskodst. Beszdnek a lnyege, hogy a kijrsi tilalmat ngy httel meghosszabbtotta, egyttal elismerte, hogy sok mindenben kslekednek s nem kszlt fel elgg az orszg a jrvnyra.

“A legszigorbb karantnnak mjus 11-ig folytatdnia kell” – mondta a kztrsasgi elnk. “Az enyhts mjus 11-n csak akkor lesz lehetsges, ha tovbbra is felelsen viselkednk, tiszteletben tartjuk a szablyokat, s ha vrus terjedse addig tnyleg folytatja a lassulst” – tette hozz.Emmanuel Macron elismerte, hogy Franciaorszg “nem volt elgg felkszlve” a jrvnyra, amely tbb “hinyossgra is rvilgtott”. Arrl is beszlt, hogy nem volt elg vdruha, keszty, maszk s kzfertzlent.
Sok mindenben tapasztaltam kslekedst. – mondta a francia elnk. Igaz, arrl nem beszlt, hogy a kijrsi korltozsokkal nagyon elksett Franciaorszg, az els ismert beteg utn majdnem msfl hnapig vrtak. Ez nagy hiba volt.

Emmanuel Macron elismerte, hogy Franciaorszg “nem volt elgg felkszlve” a jrvnyra, amely tbb “hinyossgra is rvilgtott”.Forrs: MTI/EPA/Reuters/Gonzalo Fuentes

Franciaorszgban az elmlt 24 rban 574-gyel 14 967-re emelkedett a koronavrus-fertzs hallos ldozatainak a szma, kzlte htf este a francia egszsggyi minisztrium.

A minisztrium azt is rta kzlemnyben, hogy
“a jrvny hatsa mg mindig jelents”.A kzlemny ugyanakkor kiemelte, hogy az egyms utni tdik nap cskkent az intenzv osztlyon polt betegek szma, de csak 24-gyel, 6821-re, mikzben vasrnap 38 slyos beteggel volt kevesebb a krhzakban, mint elz nap.
Szombaton 124-gyel, pnteken 62-vel, cstrtkn 82-vel voltak kevesebben az intenzv osztlyokon, mint az azt megelz napokon. Szerdn mg 17-tel ntt az j betegek szma, kedden 59-cel, mlt htfn 94-gyel.A regisztrlt betegek szma az elz napi 95 403-rl 98 076-ra ntt.

res a Champs-Elysees.Forrs: AFP/Ludovic Marin