Néhány nap alatt kifogyott a nagy amerikai mentőcsomag, több ezer vállalat vár az életmentő hitelre

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A 349 milliárd dolláros vállalatmentő csomag keretében államilag garantált hiteleket nyújtanak a kisvállalkozásoknak a bankok, érkezési sorrendben, és úgy tűnik, nagyon sokan állhattak sorba, mivel az ügyre rálátó források szerint a keret tegnap már ki is fogyott.

Az amerikai kisvállalatok ügyeivel foglalkozó hivatal adatai szerint több mint 1,4 millió hitelkérelmet fogadtak el a program keretében, ami a 349 milliárdból 309 milliárd dollárnyi összegre vonatkozik. A programot április 3-ám indították el és 13 nap alatt kifogyott a pénzből.

Mindeközben a republikánusok és a demokraták is azon vannak, hogy a programot pénzügyileg és jogosultságilag is kiterjesszék, de egyelőre nincs egyetértés a részletekről.

A program keretében 10 millió dolláros hitelt vehetnek fel a vállalkozások, ami nagy segítséget jelentene a munkaerő-megtartásban is. Marc Rubio szenátor posztolt a helyzetről Twitteren, szerinte jelenleg 7000 vállalkozás hitelkérelme lóg a levegőben, és amíg nem dönt a kongresszus a keret kibővítéséről, nem lesznek új hitelkihelyezések.

Címlapkép: Getty Images