Ms nt teherbe tudsz ejteni csak engem nem

by Kevin | Last Updated: April 18, 2020

A legtbb kapcsolatban eljn az a pont, amikor mindkt fl elkezd a babavllalson gondolkodni. Persze, ha nem t be a vletlen korbban, mint ahogy a gondolatmenet elindulna – de ez egy msik tma…

Tiniknt, st, mg fiatal felnttknt is azt gondoltam, hogy teherbe esni egyszer: egy vdekezs nlkli jszaka vagy apr hiba a vdekezsben, s mr meg is fogant a kicsi. Viszont ez – sajnos vagy szerencsre, ezt dntse el mindenki maga – nem ilyen egyszer. Milli sszetevje van az j let ltrehozsnak. Vannak prok, akiknl szinte egybl siker koronzza a prblkozst, msok veket szenvednek azrt, hogy vgre szlk lehessenek.

J nhny olyan esetet lttam barti krben, ahol ltszlag rett volt a kapcsolat a gyerekvllalsra, a szerelmesek prblkoztak is, de nem jtt ssze a baba. Ezeknek a kapcsolatoknak a nagy szzalka idvel ztonyra futott, nem felttlen a sikertelen babavllals miatt. Majd a szakts vagy vls utn mindenki j partner utn nzett, hnapokon bell pedig az egyik fl mr biztosan a szli rmk kapuja eltt llt.

Az egyik rgi bartnm annyira bzott benne, hogy hamar sszejn prjval a vgyott utd, hogy mr a prblkozs eltt hzptsbe kezdtek, gondosan bababartra tervezve mindent… Telt-mlt az id, s a kicsi az istennek nem akart jnni. Persze ezzel egytt a viszonyuk is egyre feszltebb s mesterkltebb vlt, hiszen minden a baba “gyrts” krl forgott. Nhny v utn mr nem brtk, s sztmentek. A lenyznak azta kt gynyr gyermeke van egy msik frfitl, radsul mindenfle komplikci s klnsebb vrakozs nlkl vlhattak csaldd.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet ennek a jelensgnek az oka. Taln elszr nem a megfelel emberrel prblkozott? Taln nem szerettk egymst elgg? Vagy a sors nem akarta, hogy kzs gyermekk legyen?

Forrs: Shutterstock

Szervi baja egyiknek sem volt, az orvosok semmi gondot nem talltak. A lny – s taln ez a kulcsa a dolognak – mita az eszt tudta, hatalmas csaldra vgyott. Nem flt, kszen llt. Viszont, ahogy maghoz a kapcsolathoz, gy ehhez sem elg a pr egyik tagja. Ha az egyik fl tudat alatt mg nem ll kszen, akkor ez mentlisan blokkolhatja a testt is.

Egy msik kedves ismers prnl mindketten kszen lltak a gyermekvllalsra. Egy bkken volt – hogy nem egytt! Csak ezt k sem tudtk. A vletlennek s nmi csalfasgnak kellett kzbeszlnia… A szakts nem volt szp, hiszen a megcsals gerinctelen dolog. A lny joggal haragudott, mgis mindketten jobban jrtak. Nekik ugyanis nem jtt ssze a baba, viszont a finak azta mr kzs gyereke van a szeretvel. s a megcsalt exbartn is hamarosan lelheti a szve alatt hordott pocaklakjt…

Persze nem mindig a szaktsban keresend a megolds, nem mindig az j kapcsolat vezet az htott gyermek fel. Lehet a httrben szmos fel nem dolgozott trauma, vagy egyszeren tlsgosan stresszelik magukat a babaprojekten. Ezeket szeret, sszeszokott s egymsnak teremtett prknt meg lehet oldani, kzs ervel helyre lehet billenteni az egyenslyt. Persze hatalmas er s felismers kell hozz, de “ami nem l meg, az erst” alapon szilrdabb is teheti a kapcsolatot. s taln pont erre a szilrdsgra van szksg a csaldalaptshoz…

Forrs: Mudra Lszl

SHE.HU Kibeszl!

Neked mi a vlemnyed errl a cikkrl? Egyetrtesz vele, vagy teljesen mshogy ltod? Katt IDE, s mondd el neknk!

Nyitkp: Shutterstock