Mr a nyolcadik n vdolta meg szexulis zaklatssal Joe Bident

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

Joe Bident, a Demokrata Prt kvzi elnkjelltjt ismt szexulis zaklatssal vdoltk meg. Az egyik volt asszisztense azt nyilatkozta, hogy ezeltt 27 vvel Biden a falhoz szegezte s akarata ellenre fogdosta t. A n mlt hten feljelentst tett az gyben. Biden kampnycsapatnak a szvivje viszont mindent tagad.

A most 56 ves n, Tara Reade 1992 decembere s 1993 augusztusa kztt volt Joe Biden,a jelenlegi egyetlen potencilis demokrata elnkjellt, akkori Delaware llambeli szentor asszisztense.

Joe BidenForrs: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

Tara Reade arrl beszlt a napokban a New York Timesnak s a Washington Postnak adott interjiban, hogy 1993-ban, egy alkalommal fnke, Joe Biden a falhoz szegezte, majd az inge, illetve a szoknyja al nylt, az kifejezett akarata ellenre – rja a Reuters a kt egybehangz nyilatkozatra hivatkozva.

A sajt bevallsa alapjn abzust elszenved n prilis 9-n, a washingtoni rendrsgen feljelentst tett a Demokrata Prt politikusa ellen, szexulis zaklats miatt.

Reade kt bartnje is beszlt amerikai lapoknak az ezeltt 27 vvel trtnt, lltlagos szexulis zaklatsrl.

Az egyik bartn szerint Reade elszr 2008-ban mondta el neki, hogy mit tett vele Biden, amikor mr lehetett tudni, hogy a felttelezett bntalmaz lesz Barack Obama demokrata prti elnk alelnke.

A legjabb szexulis zaklatsrl szl vdra Biden mg nem reaglt, de megtette ezt helyette a kampnycsapata szvivje, Kate Bedingfield. A szviv szerint a n az egszet csak kitallta, a dolognak semmi valsgalapja sincs.

Egybknt Tare Reade mr a nyolcadik n, aki szexulis jelleg visszalssel vdolta meg Bident.

Dacra a folyamatos szexulis zaklatsrl szl vdaknak, Bernie Sanders szlsbaloldali vermonti szentor htfn tmogatsrl biztostotta Bident, aki a demokratk elnkjelltsgrt folytatott versenyben korbban a vetlytrsa volt.

Barack Obama egykori amerikai elnk pedig kedden kzlte, hogy tmogatja volt alelnke s egyben bartja, Biden jelltsgt.

Barack Obama s Joe BidenForrs: MTI/EPA/Shawn Thew

A felmerl szexulis abzusokrl egyikk sem beszlt.

Joe Biden jelenleg a Demokrata Prt egyetlen jelltje, gy nagy valsznsggel leszDonald Trump elnk kihvja novemberben.