Mjusban tovbb cskkenti jratait a United Airlines

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A nagy amerikai lgitrsasgok mellett nhny kisebb is elfogadta a napokban azt a mentcsomagot, amely sszesen 25 millird dollrt biztostott szmukra az letben maradshoz. Ennek ellenre a legtbb helyen folytatdnak az elbocstsok s a kltsgcskkentsek, a helyzet pedig mg mjusba is biztosan rossz lesz.

A United bejelentette, hogy mjusban a jratok 90 szzalkt trlik s hasonlra szmtanak jniusban is a koronavrus jrvny miatt. Szintn figyelmeztette a befektetket s a dolgozkat, hogy az utazsi kereslet gyakorlatilag elrte a nullt s ez a kzeljvben biztosan nem fog javulni, emiatt pedig elkerlhetetlen a lepts.

A lgitrsasg prilis els kt hetben 200 ezer utast szlltott, ez pedig eltrpl az egy vvel korbbi 6 millihoz kpest. Jelenleg arra szmtanak, hogy egsz mjusban kevesebb utasuk lesz, mint tavaly egyetlen mjusi nap alatt.

IllusztrciForrs: Twitter/United Airlines

A Unitednl radsul gy vlik, hogy a jrvny vgt kveten is nagyon lassan fog helyrellni a lgikzlekeds, hiszen ezt mutatjk az eddigi adatok is a korbbi vlsgokrl. Radsul az emberek tbbsge a koronavrus vilgjrvnyt kveten mg sokig nem akar klfldre utazni, vagy nagyobb tmegekben lenni.

A United s ms lgitrsasgok tegnap llapodtak meg az amerikai kormnnyal egy 25 millird dollros seglycsomagrl, ebbl pedig a United 5 millird dollrt fog kapni. Ennek ellenre a vllalat tovbbi fizetscskkentsekre s elbocstsokra figyelmeztetett. A United llspontja szerint a segly nem fedezi a vllalat minden kltsgt, hiszen a dolgozk fizetse csak a kiadsok 30 szzalkt jelentik.