Mire teljesen felépült a nagy bukásából, kitört a járvány

by Kevin | Last Updated: April 13, 2020

Szinte teljesen felépült tavalyi súlyos sérüléséből Chris Froome, a britek négyszeres Tour de France-győztes országúti kerékpárosa, ám az idény a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt.

A hétszeres Grand Tour-győztes 34 éves versenyző több mint féléves kihagyása után februárban az Egyesült Arab Emírségekben rendezett, a világjárvány miatt lerövidített körversenyen tért vissza. Mint csapata, az Ineos vasárnapi virtuális viadala alatt fogalmazott: az edzésmunkája is a tervek szerint haladt a kényszerszünetig.

Továbbra is végzek kerékpár nélküli speciális gyakorlatokat, hogy erősítsem a sérült jobb oldalt, ám ismét visszatérek a normál edzésmunkához

– hangsúlyozta Froome, aki tavaly júniusban a Tour de France-ra készülve hatalmasat bukott a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon: 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is.

Októberben kezdte meg a könnyített edzéseket, majd novemberben újabb műtéten esett át, amely során a csípőjéből egy fémlemezt, könyökéből pedig csavarokat vettek ki.

Froome elmondta, az elmúlt időszak a családról és az edzésekről szólt: minden nap rengeteg időt tölt a gyermekeivel, emellett görgős tréningekkel és edzőtermi feladatokkal készül a folytatásra.

Kiemelt fotó: Giuseppe CACACE / AFP