Minneapolisi Fed-elnök: A gyors gazdasági helyreállás nem tűnik reálisnak

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

A minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari szerint a járvány után a gazdaság helyreállásához vezető út lassú és nehéz lesz, szerinte a „V” alakú felpattanás lehetősége nem reális – írja a CNBC.

Az elnök elmondta, nagyszerű lenne, ha a következő hónapokban kifejlesztenének valamilyen új kezelést, ebben az esetben lenne esély a sokat emletetett „V” alakú helyreállásra, ami a meredek esés után gyors növekedést feltételez. Egyéb esetben az ilyen előrejelzések túl optimisták szerinte.

Hozzátette, hogy amennyiben ilyen orvosi csoda nem következik be, akkor a gazdaság különböző ágazatai újraindulás után újra leállhatnak. Mindez addig mehet így, amíg ki nem fejlesztenek egy hatásos vakcinát, vagy hatásos terápiát.

Az Egyesült Államokban a múlt héten újabb 6,6 millió ember veszítette el a munkáját, ezzel három hét alatt durván 10%-ponttal nőtt a munkanélküliségi ráta az országban.

Kashkari azt is elmondta, hogy a Kongresszus által elfogadott 350 milliárd dolláros segélyprogram nem tud lefedni minden kisvállalkozást, optimista volt viszont azzal kapcsolatban, hogy a Kongresszus további összegeket biztosíthat a vállalatok számára. Mindenesetre felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a leállások többkörösek és hosszantartóak lesznek, akkor több pénzre lesz szükség, így pedig már kérdéses az intézkedések sikeressége.

Címlapkép: Getty Images[ad_2]

Source link