Minden vrusos megfzst koronavrus gyanjval kezelnek Moszkvban

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Oroszorszg-szerte egy nap alatt 4070-nel, vagyis 32 008-ra ntt az igazoltan koronavrus-fertzttek szma pntekre. A jrvny gyors terjedse miatt Moszkvban – ahol sszesen18 105 fertzttet regisztrltak eddig – az sszes vrusos lgti fertzttet koronavrus gyanjval fogjk kezelni, gy aki megszegi a hatsgi hzi karantn szablyait, megbrsgoljk.

ATASZSZ hrgynksg az orosz fvros polgrmesteri hivatalra hivatkozva azt rja, az indokls szerint a betegsg kezdeti szakaszban jelentkez tnetek hasonlsga miatt fognak minden lgti fertzsben szenved pcienst gy kezelni, mintha koronavrussal fertzdtt volna meg. Az intzkedst a Covid-19 betegsg gyors terjedsvel indokoltk.

Korbban a krhzakban a tdgyulladsos betegeket soroltk be az orosz fvrosban a Covid-19-pciensek kz.

Anasztaszija Rakova moszkvai polgrmester-helyettes pnteken kijelentette, hogy a jrvny az elkvetkez kt-hrom hten tetzik majd Moszkvban, s ez lesz a legnehezebb idszak a fvrosi egszsggyi dolgozk szmra. Sajtrteslsek szerint a fertzttek szmnak gyors nvekedse miatt a jrvny elleni vdekezsrt felels fvrosi operatv trzsnl felmerlt annak a lehetsge, hogy az nizolci rendszert mjusra is kiterjesszk.

Moszkva belvrosaForrs: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Oroszorszgban egy nap alatt 4070-nel, 32 008-ra ntt az igazoltan fertzttek szma a pnteken kzztett hivatalos adatok szerint a pnteken kzztett hivatalos adatok szerint. Ez jabb napi rekordot jelent, amely miatt Oroszorszg a fertzttek szmt tekintve a nemzetkzi sszestsben a 14-rl a 11. helyre emelkedett. A hallesetek szma 41-gyel 273-ra, a gygyulsok pedig 286-tal 2590-re ntt.

Moszkvban 18 105, Moszkva megyben 3526, Szentptervron pedig 1507 fertzttet tartanak szmon. A halottak szma ezekben a rgikban 127, 40 s 7, a gygyultak pedig 1517, 105 s 131. Az elvgzett szrsek szma tbb mint 1,7 milli.

Vlagyimir Putyin orosz elnk prilis 2-n rendelt el a hnap vgig tart, az egsz orszgra kiterjed, szndka szerint fizetett knyszerszabadsgot, a rgik vezetire bzva a helyileg indokolt tovbbi korltoz intzkedsek bevezetst. Az llamf cstrtkn bejelentette a mjus 9-i gyzelem napi nnepsgek ksbbre halasztst.