Minden magyar vlogatott sz tesztje negatv lett, folytatnk a felkszlst

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Minden magyar vlogatott szt rint koronavrus-teszt negatv eredmnyt hozott, gy a tervek szerint jv htftl folytathatnk a felkszlsket.

Ezt Wladr Sndor, a Magyar sz Szvetsg elnke mondta el htfn a Kossuth Rdinak, hozztve, hogy mlt kedden s pnteken sszesen 243 vizsglatot vgeztek el.

A MSZ azt kveten fggesztette fel a keretedzseket azon vlogatott szk szmra, akik klfldi edztborbl trtek haza, hogy tizen is megfertzdtek – t “ktes” eredmny szletett -, kztk a vilgbajnok Kaps Boglrka, Kozma Dominik, Bohus Richrd s Horvth Dvid.

Minden egyes ht, amit kihagyunk, az szink eredmnyessgt veszlyezteti. Ha mg heteket hagyunk ki, az olyan mrtkben fogja visszavetni a magyar szsportot, amit nem rdemel meg– nyilatkozta Wladr Sndor. Megltsa szerint amennyiben betartjk a szksges intzkedseket – radsul a medencetrben a klros leveg s annak ferttlent hatsa miatt “jobbak” is a felttelek -, s megkapjk az engedlyt, akkor jv htftl folytatni lehet az edzseket.

Az elz hten az szkon elvgzett 243 koronavrus-teszt mindegyike negatv lettFot: Mudra Lszl – Origo

A sportvezet megjegyezte, nincsenek arrl informciik, hogy a rivlis nemzetek jelenleg milyen krlmnyek kztt kszlnek.

Wladr hozztette, ugyan a fertzds kockzatt nem lehet cskkenteni, de ha folytatjk az edzseket, akkor minden trning eltt orvosi vizsglaton esnek majd t a versenyzk. A MSZ elnke megjegyezte, a korbbi teszteket egy magn szolgltatn keresztl, akkreditlt laborban vgeztek, ez mintegy tzmilli forintjba kerlt a szvetsgnek.