Miln az alapoktl kezden a vros jraindtst

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020


Annak rdekben, hogy Miln lassan jraindul lett ne bntsa meg a tmegkzlekedst kerl autsok radata, az nkormnyzat bemutatott egy ambicizus tervet, melynek a neve Strade Aperte (Nyitott utck).

IllusztrciForrs: Shutterstock.com

Az tlet lnyege, hogy a nyr folyamn 35 kilomternyi utct alaktanak t j, vagy a korbbinl szlesebb s knyelmesebb kerkprutak kiptsvel, a jrdk kiszlestsvel, j stlvezetek kijellsvel, szmos helyen 30 kilomteres sebessgkorltozs bevezetsvel s olyan utck kialaktsval, ahol a kerkprosok s a gyalogosok lveznek elsbbsget.

A vros fpolgrmester-helyettese szerint a tmegkzlekedsi eszkzk egy j ideig nem szllthatnak ugyanannyi utast, mint korbban, ezrt elkerlhetetlenek a radiklis vltoztatsok – olvashat az MTI hrben.

Tovbbi intzkedsekknt a laknegyedekben olyan biciklis vagy gyalogos elsbbsgi znkat alaktanak ki, ahol a gpjrmvek legfeljebb 15-20 kilomteres sebessggel haladhatnnak. Bvtik a rakodsra kijellt terleteket is, szmtva arra, hogy az egyni autskzlekeds korltozsval nvekedni fog az igny a hzhozszlltsra. A kzeljvben tnylegesen korltozzk majd az utasok szmt a tmegkzlekedsi eszkzkn, a megllkban, metrllomsokon pedig a tvolsgtartst segt jeleket festenek fel