Millirdokat gyjtttek a vilgsztrok a htvgn

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Tbb mint 127 milli dollrnyi (41,5 millird forintnyi) adomny gylt ssze a koronavrus-jrvny elleni vdekezsre a szombat esti nagyszabs, nemzetkzi sztrokkal megrendezett jtkonysgi koncerten.

Szombat este adtak nagyszabs jtkonysgi koncertet nemzetkzi sztrok, amivel risi sszeget gyjtttek a koronavrus-jrvny elleni vdekezsre. A Global Citizen nev jtkonysgi mozgalom s az Egszsggyi Vilgszervezet (WHO) egyttmkdsvel megvalsult One World: Together at Home cm online gln Lady Gaga, a hsvti koncertjvel rekordot dnt Andrea Bocelli, a Rolling Stones is, s nem maradhatott ki az elmlt v legnagyobb felfedezettje, Billie Eilish sem.


A sztrfellpk eladsai kztt tudsok, politikusok s kzszereplk is megszlaltak. A Microsoft alaptja, Bill Gates arrl beszlt, hogy szerinte a jv v vgn mr lesz vdolts a betegsg ellen.„Egy csom olyan vakcina-jellt van, amelynek kifejlesztst tmogatjuk, s n optimistn gy ltom, hogy a jv v vgig ezek egyike elkszl, s biztostanunk kell, hogy vilgszerte mindenki hozzjuthasson”– mondta, s azt is hozztette, hogy „akkor lesz vge, amikor olyan vakcinnk lesz, amely mindannyiunkat megvd, nemcsak az Egyeslt llamokban, hanem mindenkit, az egsz vilgon”.


A Global Citizen kzlemnye szerint mr a koncert eltt dollrmillik rkeztek hozzjuk az adomnyozktl, s rviddel jfl eltt a Twitteren azt rtk, hogy 127,9 milli dollrnyi adomny gylt ssze.


A szervezet kzlte, hogy az adomnyokbl 51,1 milli dollrt (16,6 millird forintot) az Egszsggyi Vilgszervezet (WHO) Covid-19 szolidaritsi alapjnak utalnak, 72,8 milli dollrral (23,6 millird forinttal) pedig a jrvny elleni kzdelemben rsztvevket segtik helyi s regionlis szinten.

tovbbi tartalmak a rovatbl