Migrns lehet az olasz koronavrus-fertzttek negyede

Migrns lehet az olasz koronavrus-fertzttek negyede

Spread the love

Francesco Boccia regionlis gyekrt felels miniszter vletlenl felfedte, hogy Olaszorszgban a koronavrus-fertzttek mintegy negyede – az szavaival lve – „klfldi szrmazs”. Erre akkor derlt fny, amikor a baloldali miniszter kijelentette, hogy a pozitvknt azonostott esetek 75 szzalkban olasz llampolgrok a fertzttek – rja a V4NA nemzetkzi hrgynksg azIl Giornale cm olasz lap cikkre hivatkozva.

„A pozitv tesztet produklt szemlyek 75 szzalka olasz, akiket ms olaszok fertztek meg” – jelentette ki Francesco Boccia regionlis miniszter. A baloldali Demokrata Prt (PD) politikusa egyttal kvetkeztetni engedett arra, hogy a fennmarad 25 szzalk migrns, vagy migrnsok ltal megfertztt olasz. „Ami a tenger fell jv klfldieket illeti, mindegyikket teszteljk, s sokan azonnal tvoznak kzlk” – tette hozz Boccia.

Az elmlt hetekben jelentsen megntt a tengeren rkez illeglis migrnsok szma Dl-Olaszorszgban. Szicliban s Lampedusa szigetn a legrosszabb a helyzet, ahol a jelentsek szerint rnknt tlagosan egy migrnsokat csempsz haj kt ki. Lampedusa szigetn a hivatalosan 95 ember befogadsra alkalmas migrnskzpontban jelenleg kzel 1000-en lnek, ezrt a sziget polgrmestere, Salvatore Martello a mlt hten vszhelyzet kihirdetst kvetelte az olasz kormnytl.

Jlius utols hetben tbb mint 130 migrns koronavrus-tesztje bizonyult pozitvnak azok kzl, akik az szak-olaszorszgi Treviso befogadkzpontjba rkeztek. Tbb ilyen kzpontot helyeztek karantn al a fertzttek nagy szma miatt, de nhny migrnsnak sikerlt megszknie. Htfn a karantnba zrt migrnsok tntetsknt matracokat gyjtottak fel s kvekkel dobltk meg a tz miatt kirkez tzoltkat.

Rengeteg volt a fertztt a mlt ht elejn Mltn partra szllt bevndorlk kztt is. A mltai egszsggyi minisztrium kzlse szerint az akkor rkezett 94 migrnsbl 65-nek, vagyis tbb, mint ktharmaduknak lett pozitv a koronavrustesztje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *