Mi lesz velünk fesztiválok nélkül?

by Kevin | Last Updated: May 16, 2020

Tavaly ilyenkor már gõzerõvel készültünk a fesztiválokra – tudtuk, melyikre megyünk és melyik marad ki. Számoltuk a napokat, és latolgattuk a szállás, vagy épp az utazás lehetõségeit.

Elõrelátóbbak mindezt már rég lerendezték, a rutinos játékosok pedig ismét a jól bejáratott módi szerint választottak. De az igazán hippi lelkek ilyen apróságokkal mit sem törõdve indultak útnak a VOLT-ra vagy a Balaton Soundra, maximum egy sátorral a hátukon. Idén ez kimarad. Mémek tömkelege kering a neten, hogy hova megyünk nyaralni idén – hát egy biztos, fesztiválra NEM! Még az is szomorkodik, aki amúgy nem is jár ilyen helyekre… Pedig, ha tudná, mit hagy ki!

És hogy mi marad ki – kényszerbõl – idén nyáron? Izzasztó éjszakák a tömegben, az üvöltõ zene, egy-egy vihar utáni sárban tapicskolás, vagy épp leégések a napon – esetleg a haverok elõtt. Egyestés szerelmek és több nyári kaland, fûben fetrengés és egymás piájának szürcsölgetése – ami ki tudja, kié volt, és egy pillanat alatt válik mindenkiévé.

Ahogy Kádár Tamás, a Sziget fõszervezõje mondta: “A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat.” Ergo nincs mit tenni, bezárják a bazárt, vagy eltolják õsz elejére.

De nézzük a jó oldalát a sztorinak! Oké, nem lesznek fesztiválok a nyári nagy melegben – elég rossz a helyzet -, de ahogy õseink mondták: minden rosszban van valami jó! A szervezõk dolgoznak a megoldáson, törõdnek azzal, hogy ne maradjunk teljesen koncertek nélkül, sõt, rengeteg zenész is ezt teszi. Értünk melóznak, legtöbbször semmi bevételért, hiszen kitolják élõben a dalolászásukat az online térbe azzal a céllal, hogy nekünk jó legyen. Amiért azt hiszem, nem tudunk kellõen hálásak lenni.

Forrás: Shutterstock

De ennek a helyzetnek vannak elõnyei is. Bár tudom, olcsó vigasz, legalább az online koncertek alatt úgy tolhatod végig a bulit, hogy senki nem issza meg a piádat. Ugyan senki nem is fogja tartani a fejedet hányás közben, de ami a tiéd, az a tiéd is marad – senki nem tarhálja el az egész doboz cigidet. Senki nem nézi ki a szádból az utolsó korty sörödet, és senki nem nyúlja le a félve becsempészett vodkádat – minden köszönet nélkül.

Nem kell agyalni, hogy melyik cipõd elég csini és strapabíró is egyszerre ahhoz, hogy akár több éjszakát is kibírjon épségben. És azon sem kell aggódnod, hogy melyik miniszoknyádnak árt legkevésbé a beletört fû. Helyette otthon, nyugalomban, online élvezheted a nyarat, és a nyitott ablaknál a csillagok fényét és a nyári szellõt.

Ez lesz a nyugalom nyara, amikor megismerhetjük az otthonunk adta szépségeket, nekiláthatunk a lakásfelújításnak, kicsinosíthatjuk a teraszt, rendszerezhetjük az életünket. Ezúttal az otthonmaradás lesz a nyaralás – és a legnagyobb kihívás. Aztán, ha eltûnt az életünkbõl ez piszok mikroorganizmus, ami mindenrõl tehet, akkor tele lelkesedéssel újra felfedezhetjük a nagyvilágot – talán egy új szemszögbõl, egy szebb világot.

Forrás: Mudra László

SHE.HU Kibeszélõ!

Neked mi a véleményed errõl a cikkrõl? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock