Mexikban msodik napja rekordmrtk a fertzttek szmnak nvekedse

Mexikban msodik napja rekordmrtk a fertzttek szmnak nvekedse

Spread the love

Mexikban msodik napja rekordmrtk a koronavrussal fertzttek szmnak nvekedse: szombaton az j fertzses esetek szma meghaladta mr a kilencezret.

A mexiki egszsggyi minisztrium pnteki tjkoztatjban 8458 j fertzttrl adott hrt, a szombati sszestsben pedig mr 9556 regisztrlt vrushordoz szerepelt. A kormny is elismeri azonban, hogy a fertzttek tnyleges szma valsznleg ennl sokkal nagyobb.

A trca adatai szerint egy nap leforgsa alatt 784 ember halt bele a Covid-19 vrus okozta betegsg szvdmnyeibe. sszessgben a jrvny kezdete ta 434 193 ember kapta el a fertzst, s 47 472-en haltak meg.

Mexik a hallesetek tekintetben a globlis sszestsben pnteken “felkapaszkodott” a harmadik helyre az Egyeslt llamok s Brazlia utn, megelzve Nagy-Britannit.

Emberek a Los Colombos erdben Zapopanban augusztus 1-jnForrs: AFP/Ulises Ruiz

Az orszg szemltomst nehezen birkzik meg a jrvnnyal, s kzben mjus vge ta prblja jraindtani a gazdasgot, amely a msodik negyedvben tbb mint 17 szzalkkal zsugorodott az elz v hasonl idszakhoz kpest.

A latin-amerikai orszgok zmben slyos a jrvnyhelyzet. Az Egszsggyi Vilgszervezet (WHO) pnteki jelentseben azt rta, hogy a mlt hten a trsg orszgaiban a fertzses esetek szma meghaladta az Egyeslt llamokban s Kanadban egyttesen regisztrltakt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *