Megütötték az amerikai indexeket – Portfolio.hu

by Kevin | Last Updated: April 15, 2020

A gyenge vállalati gyorsjelentések és az aggodalmat keltő makroadatok nyomán esnek a mai kereskedésben az irányadó amerikai indexek, a Dow jelenleg 500 pontos, vagyis 2,1 százalékos mínuszban tartózkodik, az S&P 500 2,3 százalékot, a Nasdaq 1,5 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az energiavállalatok és a pénzügyi szektor teljesít ma a leggyengébben, utóbbinál a negyedéves jelentések állnak a lejtmenet mögött. A Bank of America 5, a Citigroup 4 százalékot esett ma.

  • A Bank of America az elemzői várakozásokban szereplőtől kissé elmaradó számokat közölt az idei első negyedévre vonatkozóan. A bank 3,6 milliárd dolláros céltartalékot különített el a koronavírus járvány miatt.
  • Az elemzők által vártnál jobb első negyedéves eredményt és egy részvényre jutó nyereséget közölt a Citigroup, a bank profitja viszont 46%-kal esett vissza, miután nagyobb összeget képeztek tartaléknak a koronavírus miatt esetleg bedőlő hitelek kapcsán.

Ma napvilágot látott egy amerikai kiskereskedelmi statisztika, ami azt mutatta, hogy márciusban rekordmértékben, 8,7 százalékkal zuhantak a kiskereskedelmi eladások, ilyen mértékű visszaesésre azóta nem volt példa, hogy 1992-ben elkezdték az adatok gyűjtését. Bár az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak értékesítései megugrottak a járvány miatt, több területen, például a benzinkutakon és az éttermekben zuhantak az eladások.