Osztrák kancellár: jövő nyárig velünk maradhat a koronavírus-járvány

Megszűnik Budán a baleseti sebészet – A János Kórházból teljes COVID kórházat csinálnak

Spread the love

Az egész budai baleseti sebészeti ellátást áttolják a pesti részre, a Merényire, a Baleseti Intézetre és a Honvédra – írja Dr. Kunetz Zsombor MBA, közösségi oldalán. A János Kórházból teljes COVID kórházat csinálnak, emiatt azonban egy nagyobb baleset bekövetkeztekor a sérültek túlélési esélye meredeken csökkenni fog.

Nincs ma Magyarországon olyan intézmény amely 2, nagyon szerencsés esetben 3 egyszerre érkező súlyos-életveszélyes állapotú beteget el tudna látni egy adott időpillanatban.

Budapesten eddig egyszerre 4-8 hol ilyen beteg ellátása sikerülhetett, mától ez a szám dedikáltan csökkenni fog nagyon ideális esetben maximum 6 főre. Egyetlen megoldás lesz, ezen betegek vidékre szállítása, ami éppen annak a függvénye, hogy van-e abban az időpillanatban szabad légimentő-kapacitás, vagy nincs. Földi úton szállítva ezen betegek jelentős időveszteséget szenvednek és még a szállítási trauma is jelentősen rontani fog az állapotukon. Tessék vigyázni tűzzel, vízzel, gépjárművel! – zárja gondolatait az egészségügyi szakértő.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *