Megprbljk megflemlteni Soros magyarorszgi emberei az ismert alkotmnyjogszt, mert elmondta a spekulnsrl az igazsgot

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

A korbbi nyilatkozatomat – amely magrt beszl – fenntartom, Soros Gyrgyt eltltk Franciaorszgban, ezutn azt gondolom nem okozhat megtkzst senkiben, ha a pnzgyi spekulcit negatvan minstik – mondta Ifj. Lomnici Zoltn,a Szzadvg jogi szakrtje az Orignak annak kapcsn, hogy Vadai gnes, a Gyurcsny-frakci egyik kpviselje feljelentette, mert Soros Gyrgyrl elmondta az igazat.

Megtlsem szerint egy jabb elkeseredett ellenzki akcirl van sz, amely a szemlyemen messze tlmutat – mellesleg nem emlkszem, hogy elemzi, szakrti llsfoglals miatt brkit egy t vig terjed szabadsgvesztssel jr bncselekmny elkvetsvel vdoltak volna az elmlt idszakban – gy reaglt Lomnici Zoltn az Orignak annak kapcsn, hogy Vadai gnes, a Demokratikus Koalci orszggylsi kpviselje Polt Pter legfbb gysztl azt krdezte, hogy ifj. Lomnici Zoltn kijelentse, amelyben arrl beszlt, hogy Soros a forintot prblta tmadni, megalapozott vagy rmhrterjesztsnek minsl-e.

Ahogy a sajthrekbl rtesltem, a forint elleni kls tmadsi ksrlet kapcsn Soros korbbi spekulcis tevkenysgnek a felidzst is srelmezi Vadai gnes. A krds innentl leegyszersdik, hiszen csupn azt kell megvizsglni, hogy kinek az rdekt srti az egybknt tbbek ltal megerstett kijelentsem – tette hozz.

ifj Lomniczi Zoltn alkotmnyjogsz, a Szzadvg jogi szakrtje: A forint elleni kls tmadsi ksrlet kapcsn Soros korbbi spekulcis tevkenysgnek a felidzst is srelmezi Vadai gnes.Forrs: Marton Szilvia – Origo

“Minden korbbi nyilatkozatomat fenntartom”

Ifj. Lomnici Zoltn arrl is beszlt, hogy a Legfbb gysz tiratbl az derl ki, hogy a III. Kerleti Rendrkapitnysg vizsglja az gyet, ahonnan megkeresst mg nem kapott. Fel vagyok egybknt kszlve brmilyen eljrsi cselekmnyre, a kihallgatstl a rabostsig.

Az ismert alkotmnyjogsz kijelentette, hogy vlheten a feljelents trgyt a Bntet Trvnyknyv 337. (2) bekezdse kpezheti, amely alapjn aki klnleges jogrend idejn nagy nyilvnossg eltt olyan valtlan tnyt vagy val tnyt oly mdon elferdtve llt vagy hresztel, amely alkalmas arra, hogy a vdekezs eredmnyessgt akadlyozza vagy meghistsa, bntett miatt egy vtl t vig terjed szabadsgvesztssel bntetend. Nem kvnok prejudiklni, a korbbi nyilatkozatomat – amely magrt beszl – fenntartom.

Azt azrt mi hozztesszk: elg nehz elkpzelni, hogy a vdekezst brmiben nehezten az, hogy valaki felidzi Soros korbbi spekulciit majd elmondja, hogy Soros most is tmadssal prblkozik.

Soros Gyrgyt bennfentes kereskedelemrt eltltk Franciaorszgban, ezutn azt gondolom nem okozhat megtkzst senkiben, ha a pnzgyi spekulcit negatvan minstik – zrta nyilatkozatt a Szzadvg jogi szakrtje.

Lomnici Zoltn korbbi interjjban felhvta a figyelmet arra, hogy a kls tmadsok esetnvizsglatot indthat az Alkotmnyvdelmi Hivatal, illetve a Bntet trvnyknyv is szankcionlja a tiltott piaci befolysolst.