Meglepetssel rt vget a strandrplabda-ob els mesterversenye

Meglepetssel rt vget a strandrplabda-ob els mesterversenye

Spread the love

A frfiaknl Rsa Alex s Rozgonyi Blint, a nknl Vaida Beta s Vecsey Fanni sikert hozta a strandrplabda orszgos bajnoksg els, tatai mesterversenye.

A frfi dntben a Pnzgyr prosa, Rsa s Rozgonyi egy sima s egy szorosabb szettben gyzte le a 2016-ban bajnok Bagics Balzst s Tth Andrst (Penta-KSE). Az eldntben utbbiak nagy csatban kerekedtek a cmvd Bn Viktor, Kiss Dniel (Pnzgyr SE) ketts fl, akik aztn a bronzmrkzst is elvesztettk. “Tbb taktikai hibt is vtettnk, de tudjuk, mit kell kijavtani a folytatsban” – mondta a dnt utn Rsa Alex. Rozgonyi megjegyezte, ez az els v, hogy kzsen indulnak, gy kicsit meg is lepdtek, hogy megnyertk a viadalt, de megvan kztk az sszhang, gy bznak a hasonlan sikeres folytatsban.

A nk finljban a mindssze 17 ves Vecsey Fanni (Gdlli RC) s szatmrnmeti szlets prja, Vaida Beta (Etvs DSE) diadalmaskodott, miutn kt sima jtszmban bizonyultak jobbnak a Juraszik Patrcia, Villm Lilla (SRSE) dunl. A bronzrmet Gubik Hanna (Beach Sport SE) s Kovcs Eszter (Penta-KSE) szerezte meg. “Kicsit meglepdtem, hogy nyertnk, nagyon hls vagyok, hogy Beval jtszhatok, sokat segt nekem” – nyilatkozta az aranyrem megszerzse utn Vecsey. Trsa annyit tett hozz, br valban a tapasztaltabb versenyz, igyekeznek mindent megbeszlni egymssal. A cmvd, elmlt kt idnyben gyztes Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra ketts a ngy kz sem jutott, radsul mindketten srlssel bajldnak: Szombathelyinl mlyvns trombzist diagnosztizltak, Lutter pedig a htval kszkdik.

Az orszgos bajnoksgban mg egy mesterversenyt rendeznek, augusztus 14-16. kztt Csepelen tallkoznak a legjobbak. Az ob-dntnek – amelyen nemenknt a legjobb 16-16 pros szerepelhet – idn is a Lupa Beach ad otthont augusztus 28. s 30. kztt.

MKB-Pannnia Alapkezel Strandrplabda Magyar Bajnoksg, 1. mesterverseny, Tata:
frfiak:
dnt: Rsa, Rozgonyi-Bagics, Tth A. 2-0 (13, 17)
a 3. helyrt: Ghazal, Strli-Kiss D., Bn 2-1 (-13, 28, 10)

nk:
dnt: Vaida, Vecsey-Juraszik, Villm 2-0 (8, 13)
a 3. helyrt: Gubik, Kovcs E.-Csszr, Hajs 2-1 (15, -13, 8)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *